Naslovna VESTI MAČKE EKSTREMNI SLUČAJ SOCIJALNOG DISTANCIRANJA? – Mačka zarobljena na visokom drvetu

EKSTREMNI SLUČAJ SOCIJALNOG DISTANCIRANJA? – Mačka zarobljena na visokom drvetu

0
mačka na drvetu

Osmomesečna mačka iz Torinsa u Škotskoj je po rečima vlasnika nestala je iz svog doma bez traga. Srećom, sledećeg jutra je primećena. Međutim, na užas njene vlasnice Betan nalazila se u krošnji verovatno najvišeg i najstarijeg drveta u naselju. Bila je na visini od 24 metra i zbog straha nije imala nameru da siđe.

Betan objašnjava da njena ljubimica često izlazi iz kuće i sa vojim prijateljem psom, odlazi u dugačke šetnje. Svako veče se vraća na večeru, pa kada se te večeri nije pojavila, znali su da nešto nije u redu. „Prvo smo pretražili baštu, a potom prošli nekoliko puta njene uobičajene rute za šetnje. Nigde je nije bilo“ – objašnjava njena vlasnica. „Dok smo se se spremali za spavanje, učinilo mi se da je čujem kako mjauče. Pošto je tamna nikako je nismo mogli videti pa smo odlučili da potragu nastavimo ujutru“ – dodaje Betan.

mačka i drvo

Jedan komšija je ih je obavestio da mu se čini da vidi malu mačku među gustim granama drveta nasuprot njegove bašte. Tada je pokrenuta jedna od najvećih i najopsežnijih operacija spasavanja mačke ikada zabeleženih. Angažovani su planinari, dobro opremljeni orezivači drveća, pa čak i profesionalni berači trešanja! I svaki pokušaj spasavanja je bio bezuspešan.

MAČKA SA POLA GLAVE TRAŽI NOVI DOM: Neverovatna priča o mački Holi

Prvo je došao jedan alpinista koji je shvatio da su grane drveta previše isprepletane i pognute da bi mogao da se popne. Potom su došli profesionalni orezivači drveća sa velikim merdevinama ali mače je pobeglo od njih još više. I berači trešanja su odustali jer je mačka stalno bežala. Betani kaže da nisu želeli da pozovu lokalnu vatrogasnu službu zbog epidemije koronavirusa i da je to bila poslednja opcija. Tako je protekao ceo dan. Odlučili su da sačekaju još jednu noć kako bi mače ogladnelo i odlučilo da samo siđe.

mačka na distanci

Provela je neprospavanu noć slušajući kako se njihova ljubimica svađa sa mnogobrojnim vranama i svrakama koje se gnezde na ovom drvetu. Ujutru, Betani je ponovo pokušala. Granu po granu, mače je polako silazilo slušajući njeno dozivanje. Kada je bila dovoljno nisko da se do nje dopre visokim merdevinama, Betani je uspela da je uzme u ruke i bezbedno spusti.

ZBOGOM ALERGIJAMA NA MAČKU: Nauka je na pragu rešavanja problema ALERGIJA KOJE STVARAJU MAČKE!

Posle dve noći na drvetu, ova mačka avanturističkog duha, odmah se krenula u novu šetnju sa svojim psećim drugarom. Betan misli da je sve to posledica karantina zbog korona virusa. „ako se ovo sve nastavi, mislim da ćemo svi završiti na tom drvetu“- izjavila je.

Petface Viber zajednica

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstOVO ĆE VAS SIGURNO NASMEJATI: Pas ukrao lažne zube
Sledeći tekstDUŠA I SRCE ZA POŽELETI: Ovaj gluv i gotovo slep pas pomaže neželjenim drugarima

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime