Naslovna VESTI PSI SPASAVANJE OD DAVLJENJA: Priča o udomljavanju koja nadahnjuje!

SPASAVANJE OD DAVLJENJA: Priča o udomljavanju koja nadahnjuje!

0
pas spasen od davljenja

Eksploatacija životinja koje se prodaju je surova praksa koja pse i mačke, svodi na običnu robu koja samo donosi profit. Budući da se sa njima postupa kao sa predmetima, ove životinje su česta meta zlostavljanja, što je situacija koja se može zaustaviti tek na kraju trgovine. Ponekad se dogodi i da pomoć stigne prekasno.

Ovaj pas je imao neverovatnu sreću. Kada je upao u rečicu u gradu Kuritiba u Brazilu, pretila je opasnost da se udavi jer nije mogao da izađe iz vode. Na njegovu sreću,  Jamil Geser ga je video i pošto je shvatio da mu ne može sam pomoći pozvao je vatrogasnu službu.

Pročitajte i ovo: SPASAO SAMOG SEBE: Pas ušao sam u veterinarsku ambulantu, a veterinar mu spasao život. (VIDEO)

Vatrogasci su brzo stigli i uspeli da izvuku psa iz voda na sigurno. Jamil je shvatio da se radi o napuštenom psu i doneo je pravu odluku. “Već imam tri druga usvojena psa, ali odvešću ga kući, okupati i čuvati”, rekao je.

pas spasen od davljenja

Jamil ima nameru da svom novom prijatelju potraži nov i siguran dom. Ukoliko se ne nađe porodica koja bi ga uzela, ovaj čovek velikog srca će zadržati novog ljubimca.

Pročitajte i ovo: PRAVA PATROLNA ŠAPA: Pas skočio u jezero da spasi bebu jelena

Ovaj čovek je pokazao ono što bi trebalo da uradi svaki ljubitelj životinja. Ne kupovati pse već ih udomljavati sa ulice ili iz azila. Svaki ulični pas je bliži ili dalji potomak nekog kupljenog a onda odbačenog psa. Sterilišite svog ljubimca jer ćete tako sprečiti neželjeno rađanje i porast broja pasa na ulicima i azilima.

pas spasen od davljenja

Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije samo u Brazilu živi više od 30 miliona životinja. Napuđteni i bez brige, pate na vrućini, hladnoći, kiši, oboljevaju i umiru od gaženja i bolesti. Žrtve su maltretiranja, agresije pa čak i silovanja. Kod nas je situacija slična. Niko ne zna ni približan broj onih koji su na ulicama ili azilima. Kada bi mogli da govore, ova nemoćna bića bi rekla samo jedno: ne kupujte – udomite!

Izvor:  anda.jor.br

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstSPASAO SAMOG SEBE: Pas ušao sam u veterinarsku ambulantu, a veterinar mu spasao život. (VIDEO)
Sledeći tekstNEOBJAŠNJIVA MISTERIJA: Plavo – ljubičasta tečnost odbija pse i zbunjuje veterinare

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime