Naslovna VESTI PSI PRAVA PATROLNA ŠAPA: Pas skočio u jezero da spasi bebu jelena

PRAVA PATROLNA ŠAPA: Pas skočio u jezero da spasi bebu jelena

0
pas spasao lane

Sigurno vam je poznat crtani film Patrolne šape? Pa, mi verujemo da on nije nastao tek tako – verovatno su za inspiraciju poslužili mali krzneni heroji iz realnog života. Heroji poput ovog psa koji se bez razmišljanja zaleteo u jezero jer je osetio da je neko u nevolji.

pas spasao lane

Ovaj pas iz Virdžinije u Sjedinjenim Državama ne samo da je spasio lane koje se davilo u jezeru, već su ove dve životinje postali i najbolji prijatelji koje je ujedinilo ovo dramatično iskustvo.

Pročitajte i ovo: DA LI JE TO ŽIVOT? – Šest godina je bio zatvoren u malom kavezu. Danas je oslobođen

Pre par nedelja, Ralf Dorn je odjednom shvatio da njegovog psa, inače mešanca pudle i zlatnog retrivera, nigde nema. Dorn je ovo podelio u objavi na svom Fejsbuk profilu i naveo da je Harlija našao usred jezera – i to sa dobrim razlogom.

pas spasao lane

Plivao je rame uz rame sa lanetom koje je nekako uspelo da se domogne obale. Tu ih je čekao Harlijev vlasnik i izvukao lane na suvo. Harli je zatim počeo da liže lane – vreme je za čišćenje!

pas spasao lane

„Ne znam kako je lane dospelo nasred jezera, ali moj pas i nije pitao zašto i kako, već je odmah krenuo u akciju spasavanja. Kada su bili na bezbednom, Harli jednostavno nije hteo da pusti svog novog drugara na miru. Sve vreme ga je „čistio“, brinuo o njemu“, rekao je Dorn za sajt People, a na Fejsbuku je napisao i da se mama košuta vratila po lane.

pas spasao lane

Međutim, tu priči nije bio kraj. Hrabri pas se narednog jutra uzbuđeno rastrčao po kući, skačući od prozora do prozora, pa je Ralf Dorn znao da se nešto dešava. Otvorio je vrata od kuće i imao šta i da vidi, odnosno čuje – lane je opet bilo tu. „Harli se zatrčao do šumarka i pronašao svog prijatelja.

pas spasao lane

Lane je prestalo da ga doziva, mahalo je repićem, a onda su se dodirnuli nosevima i onjušili se. Harli se posle toga mirno vratio u kuću. Kao da su se pozdravili!“, napisao je Dorn.

pas spasao lane

Ovaj nežni susret uopšte nije iznenadio Harlijevog vlasnika. Ipak je Harli terapijski pas, sposoban da stekne prijatelja gde god se okrene.

Pročitajte i ovo: ODANOST BEZ GRANICA – Očajno trči za vozilom hitne pomoći u kojoj se nalazi vlasnica!

„Odmah smo to znali, čak i dok je bio samo štene. Ima tako dobro srce“, rekao je Dorn. „Uvek je bio tako mio, i sa ljudima, i sa drugim životinjama. On sve obožava!“ Šta reći na ovo osim –  “Ako vam preba pomoć, pozovite Harlija!!!”

Izvor: Daily Paws

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekst16 PUTA BRAVO! Radnik na gradilištu spasio 16 ZAZIDANIH mačaka
Sledeći tekstSNALAŽLJIVOST SPASAVA ŽIVOTE: Štene preživelo zahvaljujući veštačkom disanju – kroz flašu

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime