Naslovna VESTI PSI SPAVALA U CIPELI: Čovek pronašao napušteno štene i pružio mu sasvim novi...

SPAVALA U CIPELI: Čovek pronašao napušteno štene i pružio mu sasvim novi život

0
spavala u cipeli

Vesti o dobrim ljudima brzo se šire, pa su tako jedan Kraljevčanin i njegovo dobročinstvo dospeli i do čuvenog portala The Dodo posvećenog životinjama, a najviše kućnim ljubimcima.

spavala u cipeli

Kada šeta ulicama Kraljeva, Goran Marinković uvek sa sobom nosi hranu. Zašto, pitate se? Svakog dana, ovaj plemeniti čovek nahrani preko stotinu napuštenih kuca i maca koje nemaju nikoga da brine o njima. Na sreću, tu je Goran, čije je srce dovoljno veliko za sve njih.

Pročitajte i ovo: BANJALUČANI POMOZITE! Ostavljenim bebama HITNO potrebna pomoć!

Jednom prilikom, Goran je tako naišao na malecno štene i nije imao duše da ode od njega. „Prolazio sam jednom uzanom stazom i začuo cviljenje koje je dopiralo iza nekog kamenja. Tu sam ugledao štene – promrzlo, gladno, žedno. Imao sam kod sebe hranu pa sam joj odmah dao salamu“, ispričao je Marinković za The Dodo.

spavala u cipeli

Malena kuca nažalost je živela kraj jedne gomile smeća, a za sklonište se snašla tako što je spavala u jednoj staroj cipeli. Ženkica je bila premlada da bi opstala bez majke, ali Marinković nije uspeo da pronađe nijednog psa u blizini.

Kako je prišao štenetu, ono je odmah leglo na leđa i pokazalo Goranu stomačić. To je inače znak da pas ima poverenja u vas, ali je Marinković znao da je reč o nečemu drugom. „Bila je iscrpljena, jadnica. Znala je da sam joj možda jedina šansa da se nešto promeni, pa je samo legla, kao da se predaje.“

spavala u cipeli

Dobri Kraljevčanin uzeo je malenu devojčicu sa zemlje i poneo je sa sobom – pravo kod veterinara. Nije bio siguran da bi preživela da je ostala sama u šipražju, spavajući pod nebom, bez hrane i vode. Nazvao ju je Koko i oduševio se kakav je to mali borac.

Pročitajte i ovo: PRENOSIMO: Kosovska Mitrovica – grad ubica pasa

Kako joj se snaga vraćala, Koko je postajala sve slađa i umiljatija. Njena prava ličnost je zasijala. „Obožava ljude“, kaže Marinković. „Uvek je vesela!“

spavala u cipeli

Nakon što je podelio slike malene Koko na Fejsbuku, Goran je primio na desetine poruka od ljudi koji su želeli da je udome. Međutim, on je želeo da se postara da će vesela ženkica dobiti najbolji mogući dom, pa je kontaktirao svoje prijatelje i druge poznanike koji se bave udomljavanjem pasa čak i preko granice, pa je Koko, pošto je uredno primila sve vakcine, pošla put Nemačke u svoju novu porodicu.

spavala u cipeli

Godinu dana kasnije, Koko nije nimalo ličila na ono bolesno štene koje je Marinković našao. Odrasla je u pravu lepoticu, čupavu i mekanu, uvek uzbuđenu kada treba da se krene u novu avanturu.

„Koko ima divan dom i trenutno je na odmoru. Dobijam slike redovno – sada su negde na moru“, rekao je Marinković, zadovoljan što je još jedan pas zahvaljujući njemu sklonjen sa ulice i srećno udomljen. On bi želeo da svaki pas u Srbiji ima sreće kao Koko, a ako se svi angažujemo poput Gorana, sigurni smo da tako i može da bude.

Izvor: The Dodo Foto: Goran Marinković

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstBANJALUČANI POMOZITE! Ostavljenim bebama HITNO potrebna pomoć!
Sledeći tekstSUROVO MALTRETIRANJE! Ovaj mališa se sakrio u ćošak kako bi se sačuvao od OBESNE DECE

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime