Naslovna VESTI MAČKE HOKUS POKUS: Mačka nađena živa među ruševinama nedeljama nakon što se zgrada...

HOKUS POKUS: Mačka nađena živa među ruševinama nedeljama nakon što se zgrada srušila

0
spašena mačka iz ruševina

Mačke izgleda zaista imaju devet života, ili bar imaju devet puta više sreće nego ljudi. Male su bile verovatnoće da se preživi ovako nešto, ali je ova crna mačka zaista jedno čudo na četiri šapice. Istovremeno, odličan je i omaž za čuvenu filmsku crnu mačku iz Diznijevog ostvarenja Hokus Pokus iz 1993. u kom je crna mačka živela čak tri veka.Kako su odmah poržurili da prokomentarišu korisnici društvenih mreža – Takeri Binks postoji u realnom životu!

spašena mačka iz ruševina

Floridu je zadesila ogromna tragedija pre par nedelja kada je stambena zgrada iznenada krenula da se ruši. Spasioci su i dalje pokušavali da raščiste krš koji je ostao iza, a u tom trenutku se znalo da je 86 ljudi poginulo, dok se sa 43 i dalje tragalo među ruševinama i vodili su se kao nestali.

Pročitajte i ovo: PRESLATKO: Mače je toliko zavolelo ovu ženu da neće da siđe sa njenih leđa

Iako deluje da je nemoguće da pronađemo ikoga živog među ovim betonom, verujemo u čuda,“ rekao je gradonačelnik Čarls Barket. A to čudo se uskoro i pojavilo, u vidu crne mačke po imenu Binks.

spašena mačka iz ruševina

U četvrtak uveče, ona je pronađena živa u kršu koji su spasioci pregledali u potrazi za žrtvama nesreće – čak dve nedelje posle kolapsa zgrade!

Pročitajte i ovo: LEGENDA O MACI SKARLET ŽIVI PREKO 20 GODINA!

Binks je preuzeo obližnji azil The Kitty Campus. „Mačka je uživala u hrani i izgledala je vrlo srećno što je mažena i pažena“, rekli su iz azila. Nakon što se vest o čudesno preživeloj maci pročula u cilju pronalaženja vlasnika, Tajler Gonsales pojavila se u azilu da identifikuje i preuzme svoju ljubimicu.

spašena mačka iz ruševina

Ovaj dan je bio jedan od najlepših ikada!“ napisala je na Fejsbuku Đina Nikol Vlasek, suosnivačica azila gde je Binks smeštena. „Jedna od preživelih osoba došla je da ustanovi da li je to mačka koja pripada njenoj porodici i… jeste! Sve što nam je potrebno jeste tračak nade u celoj ovoj tragediji.“

spašena mačka iz ruševina

Nije poznato da li se porodica Gonsales inspirisala poznatim Diznijevim filmom kada je smišljala ime za macu. Oni su živeli zajedno sa Binks i psom Dejzi u stanu 904, a u nesreći su teško povređene Anđela Gonsales i njena šesnaestogodišnja ćerka Deven. Srećom, bile su među prvima koji su izvučeni iz ruševina. Tajler, koja je preuzela macu iz azila, nije bila kod kuće u trenutku rušenja zgrade, a Edgar Gonsales, otac devojaka, i dalje nije pronađen.

spašena mačka iz ruševina

Par dana kasnije, Gonsalesove su dobile tužne vesti. Pronađeno je 10 novih žrtava, a među njima je bio i njihov tata. Ostaje ogromna tuga iza ove tragedije, ali Binks je ipak ulila malo nade porodici Gonsales i njeno prisustvo može im doneti makar malo utehe.

Izvor: Tag24.com

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstSPASIO MAMU BULDOGA IZ KONTEJNERA: Jedna dobra duša naišla u pravom trenutku
Sledeći tekstLJUTA BEBA SLON: Slonče ima tantrum, a onda mu dolazi majka u pomoć!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime