Naslovna VESTI PSI BOŽIĆNA TRAGEDIJA – Sreća se pretvorila u ogromnu tugu

BOŽIĆNA TRAGEDIJA – Sreća se pretvorila u ogromnu tugu

0
Sreća se pretvorila u ogromnu tugu

Tradicionalno porodično okupljanje za Božić jedne porodice u državi Ilinois u SAD bilo je stravično. Nekoliko dana pre velikog praznika njima je nestao pas mešanac pit bula. Iako su pokušali sve ne bi li ga pronašli, nekako su se pomirili sa činjenicom da će Božić provesti bez svog ljubimca.

Ali, 23. decembra su dobili telefonski poziv iz veterinarske kancelarije okruga Čempejn sa dobrim vestima. Član osoblja ih je obavestio da je njihov tim pet dana ranije pokupio psa koji potpuno odgovara opisu koji su dali u oglasima. Nažalost, kancelarija je bila tog dana zatvorena i svi su se složili da psa preuzmu posle dugog prazničnog vikenda. Svi u porodici su odahnuli.

Sreća se pretvorila u ogromnu tugu

Međutim, ono što je trebalo da bude presrećno ponovno okupljanje porodice sa voljenim ljubimcem pretvorilo se u užasnu tragediju. Sklonište u kojem se nalazio pas je tokom praznika ljubimca eutanaziralo!

ODLIČNA VEST – Udarenom psu koji je ležao kraj puta ukazana pomoć.

Kada se saznalo za slučaj milioni Amerikanaca su besno reagovali. Pitanja: kako je to moglo da se dogodi, ko je odgovoran, pretnje, izrazi negodovanja, poruke mržnje… preplavili su društvene mreže.

Izvršna direktorka okruga Darlin Kloepel je pokušala da pruži razumno objašnjenje: pas je trebalo po planu da ude eutanaziran 24. decembra ali je odgovorna osoba očigledno zaboravila da unese promene u planu u poslednjem trenutku. Pravdala je to odmorima i nedostatkom osoblja, praznicima…! Zatražila je da korisnici društvenih mreža prestanu da šalju poruke koje prelaze granice pristojnog negodovanja.

PAS LILI DOBILA NOVU ŠANSU – Diana i divni ljudi je nisu ostavili kraj puta

Na kraju je dala sopštenje u kojem je stajalo: “Osoblje za kontrolu životinja je veoma uznemireno što se dogodila ova greška i izražava iskreno saučešće porodici zbog gubitka kućnog ljubimca. Naš veterinar je obavio kremaciju i uručio pepeo vlasnicima.“

Ova izjava sigurno nije bila velika uteha nesrećnim vlasnicima.

Izvor: tag24.com Foto: Unsplash

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.