Naslovna VESTI PSI DA LI ĆE SE MEDI SUDBINA NAJZAD NASMEŠITI? – Ostao je bez...

DA LI ĆE SE MEDI SUDBINA NAJZAD NASMEŠITI? – Ostao je bez doma, prijatelja, ljubavi…

0
Ostao je bez doma, prijatelja, ljubavi

U starosti svi zaslužujemo više pažnje, nege i ljubavi. Lako je voleti neko razdragano štene koje nas po čitav dan zabavlja i uveseljava. Ali kada dođe u godine kada mu je potrebna veća briga neretko okrećemo glavu, a ponekad i odbacujemo svoje prijatelje. Slična je i Medina sudbina.

Meda je svoj život proveo u jednom dvorištu na Zvezdari u Beogradu. Svih 8-9 godina života to je bio njegov dom. Osamdesetak kvadrata dvorišta uglavnom prekrivenog raznim đubretom – to je sve što je poznavao. Ipak, imao je kakvu-takvu kućicu. Da se skloni od sunca, kiše ili snega. Nikada ta kućica nije bila pravi dom u kome bi mu bilo udobno i toplo. Ali, Meda se nije žalio.

KORIŠĆEN ZA BORBE PA ODBAČEN – Stravične povrede psa Belog

U tom svom malom svetu leti su ga grizle muve, buve, krpelji, zimi se smrzavo. Imao je i društvo – brata Arona. Bar da se međusobno druže, greju, ponekad igraju, da ne budu sasvim sami.

Ostao je bez doma, prijatelja, ljubavi

A onda jednog dana, i to malo je nestalo. Srušena je ograda, kućica… brat Aron je pobegao. Meda nije znao čak ni to. Ostao je u svom malom svetu sasvim sam. Ostalo mu je samo malo ćebence da se smrzava i veruje da je to i dalje njegov dom.

ODLIČNA VEST – Udarenom psu koji je ležao kraj puta ukazana pomoć.

Medu je napokon uzela dobra duša. Odvela ga je na sigurno u smeštaj. Meda je dobio novu šansu. Živi sa drugarima koji imaju sličnu sudbinu. Prvi put mu nije hladno, spava na suvom i toplom, nije gladan i žedan.

pas meda

Pregledan je kod veterinara, prvi put u životu je vakcinisan i zaštićen od parazita. Ali težak život je ostavio posledice. Meda ima srčanog crva – srećom u početnoj fazi i može da se izleči. Srce i pluća su u dobrom stanju i prima odgovarajuću terapiju.

Meda je blag, umiljat, željan ljubavi koju nesebično deli sa svakim ko mu priđe. Ljubi ruke, lice, samo traži nežnost i malo pažnje. Medi je potreban stalni dom, neko ko će uzvratiti dobrotu koju poseduje. Celog života je želeo da ima nekog svog čoveka. Da ga neko voli i brine o njemu. Meda će to mnogostruko vratiti – jednostavno, on je takav – predobar. I na kraju, i on zaslužuje da bar starost provede voljen.

Izvor:  Instagram

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstBOŽIĆNA TRAGEDIJA – Sreća se pretvorila u ogromnu tugu
Sledeći tekstPRAZNIČNA ČAROLIJA STIGLA I U AZILE: Kompanija dm obradovala naše „krznene sugrađane“ donacijom hrane

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime