Naslovna VESTI MAČKE STARI MAČAK bez noge se VRATIO u dom u kome je nekada...

STARI MAČAK bez noge se VRATIO u dom u kome je nekada bio VOLJEN!

0
Povratak mačka sa tri noge

Jedva živ, stari mačak bez noge vratio se u dom u kome je nekada bio voljen da proživi svoje zadnje dane. Iza ovog potresnog trenutka krije se dirljiva priča o ljubavi, slobodi, vernosti.

Povratak mačka sa tri noge

Pre više godina, jedan čovek je primetio jadnog, tronogog mačka kako sedi na prozoru njegove kuhinje i gleda u unutrašnjost kuće. U narednim danima, on je redovno dolazio i počeo da se druži sa čovekovim ljubimcem, mačkom Sesonom. Kako je vreme prolazilo, mačak je sve duže boravio u kući, oporavio se, dobio je svoju posudu za jelo i vodu i naravno ime – Bubi.

Pročitajte i ovo: MAMA im je UGINULA, a oni su OSTAVLJENI u azilu!

Čovek i njegova porodica su odlučili da usvoje Bubija. Da postane deo porodice i da ima sigurno mesto za život. Ali, Bubi je bio nepokolebljiv. Nije želeo da se odrekne svoje slobode i odlučno je odbijao da ostane u kući. Čovek je poštovao njegovu želju, i dalje su vrata doma bila otvorena za Bubija kada god bi poželeo da dođe.

Povratak mačka sa tri noge

I tako je život tekao nekoliko godina do trenutka kada je čovek velikog srca umro. Bubi je samo još jednom došao, videlo se da mu je srce slomljeno od tuge kada čovek nije uobičajeno sačekao, okrenuo se i otišao da se više nikada ne vrati. Bubijeva porodica ga je tražila, učinili su sve što su mogli ne bi li ga vratili, redovno su mu ostavljali hranu ali Bubi se više nije pojavljivao.

Povratak mačka sa tri noge

Dve godine kasnije, jedan komšija je primetio jednu mačku na tri noge kako luta u kraju i stalno obilazi kuću u kojoj je nekada živo čovek koji ga je prihvatio. Rej Pinset, veliki ljubitelj mačaka je znao za priču o Bubiju. Pratio je mačku koja je bila sada veoma slaba i izmučena i prepoznao je Bubija. Očito da su protekle godine bile veoma teške za ovog mačka. Kako bi mu pomogao, pokušao je da ga uhvati ali se ispostavilo da je to potpuno nemoguće. Bubi je bio jednostavno – neuhvatljiv.

Pročitajte i ovo: TRENUTAK SPOKOJA za ulične pse koji su DOBILI SKLONIŠTE U PRODAVNICI CIPELA.

Otišao je do žene koja je kupila Bubijevu staru kuću i zamolio je da pusti mačka kada sledeći put dođe. Žena je, iako se plašila mačaka, pokazala velko srce i pristala je. Već sledećeg dana Rej je dobio, pomalo paničan poziv: „Mačka je u kuhinji!“ Rej je odjurio i u kuhinji zatekao potresan prizor. Bubi je ležao na podu na izmaku snaga. Rej je shvatio da je stari mačak želeo da uđe u dom voljenog čoveka kako bi umro u miru.

Povratak mačka sa tri noge

Rej nije odustao. Odneo je preslabog Bubija veterinaru koji je započeo bolan proces lečenja i oporavka. Bubi je dobio još jednu šansu. Rej je podelio Bubijeve fotografije na Internet i ubrzo se javila ćerka čoveka koji je nekada brinuo o Bubiju. Sara je bila potresena i odmah je došla do Reja. Donela je Bubijeve posude za vodu i hranu koje je čuvala sve to vreme, potajno se nadajući da će se Bubi jednog dana pojaviti.

Povratak mačka sa tri noge

Sara je uzela Bubija u svoj dom. „Nekada je bio voljen, zaslužio je da ponovo oseti istu ljubav“ – izjavila je. Nije mogla da se rastane ponovo od mačka koji nikada nije zaboravi dom i čoveka koji su mu pomogli. Bubi više nikada nije pokušao da izaše iz novog doma i danas mirno provodi svoje staračke dane.

Izvor:   fascinatingthings.net

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstMAMA im je UGINULA, a oni su OSTAVLJENI u azilu!
Sledeći tekstTOPI I NAJTVRĐA SRCA! Kuja sa štencima USVOJILA jare!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime