Naslovna VESTI PSI Nakon sedam godina STIDLJIVI pas dobija svoj dom

Nakon sedam godina STIDLJIVI pas dobija svoj dom

0

Početkom 2010. godine stidljivi i preplašen pas ušetao je u drvorište jedne žene u Viklou u Irskoj. Ispostavilo se da je u pitanju skotna ženka, mešanka džek rasel terijera i bigla koja je odmah preneta u prihvatilište gde je počela da se šteni.

stidljivi petface Nažalost, nijedno od štenaca nije preživelo, ali je mlada keruša konačno našla sigurnost, iako to nije znala u početku.

– Bila je u stanju potpunog šoka, kada je došla kod nas. Nazvali smo je Ejndžel (Anđeo), a ona danima nije napuštala mali deo u koji je bila smeštena. Dane smo provodili sedeći pored nje i pričajući joj, rekla je Helena Le Mahju iz prihvatilišta.

Pročitajte još: DIVNA IDEJA: Deca čitaju psima koji su stidljivi i uplašeni!

Bilo je potrebno vreme, strpljenje i dosta grane, ali je na kraju Ejndžel počela da veruje onima koji su brinuli o njoj, čak im dozvolivši i da joj stave ogrlicu i povodac.

Kako su godine prolazile, Ejndžel je postajala sve slobodnija i sa ljudima i drugim životinjama iz prihvatilišta, ali potraga za pravim domom za nju se, ipak, pokazala teškom.

stidljivi petfaceKada god bi neko od zainteresovanih došao da se upozna sa njom, ona bi se malo povukla. Niko od potencijalnih udomitelja nije mogao da shvati da ovaj stidljivi pas ipak mora malo da se oslobodi.

Nakon sedam godina potrage i potrage, Sara i Kijan Moris, mladi par iz Dablina, videli su molbu za udomljenjem Ejndžel i znali su da mogu da naprave razliku u njenom životu.

– Činjenica da je bila toliko dugo tamo, slomila mi je srce. Već imamo psa, pa smo pomislili kako bi bilo dobro da imamo još jednog u porodici, rekla je Sara Moris.

Pročitajte još: Anksiozni pas iz prihvatilišta suviše preplašen da bi izašao napolje

Morisovi su posećivali Ejndžel gotovo tri meseca dva puta nedeljno kako bi se oslobodila straha i upoznala sa njima. Tek nakon tri meseca, Ejndžel je ušla u kola Morisovih i zaputila se ka svom novom domu.

Svi su mislili da će biti veoma uplašena kada uđe u novi dom, ali nije bilo tako, već je bila izuzetno pitoma i njuškala je svaki ćošak. Iako se i dalje plaši glasnih zvukova, Ejndžel više nije preplašeno štene kakvo je bila kada je imala sedam godina i postala je prelepi srećan pas.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstPRIHVATI NAŠ IZAZOV: Izdvoj 5 minuta, napravi kućicu za napuštene, slikaj i pošalji!
Sledeći tekstPANČEVO: Čoveku smetali kuja i štenci, pa im uništio kućicu!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime