Naslovna VESTI SURFERI NISU HTELI DA ODUSTANU – Spasavanje bebe kita dugo 6 sati!

SURFERI NISU HTELI DA ODUSTANU – Spasavanje bebe kita dugo 6 sati!

0
Surferi drže bebu kita na površini vode

Dirljive fotografije o upornosti i želji da se ne odustane od života su nas zaista potresle. Ova dva mladića su pokazala kako se treba odnositi prema svakom živom biću. Sami su učestvovali u spasavanju bebe kita koje je trajalo 6 sati.

Surferi drže bebu kita na površini vode

Maurisio Kamareno i Rikardo Garita su kao i obično krenuli u ranu zoru na surfovanje kako bi uhvatili najlepše talase. Međutim, pre nego što su i krenuli na uobičajenu zabavu, u moru su primetili nešto što im se činilo kao „crna grudva“. Ova grudva je na njihovo iznenađenje ispuštala čudne zvuke.

Pročitajte i ovo: NEKO SE IŽIVLJAVAO – Dva psa upucana iz vatrenog oružja

Kada su ušli u vodu, shvatili su da se radi o bebi kita koji je bio u nevolji. Beba je bila veoma umorna, dezorijentisana i gotovo potpuno nepokretna. Mladići su odmah videli da neće još dugo uspeti da se održi na površini i da joj preti opasnost od davljenja. Kao što je poznato, kitovi nisu ribe koje mogu da dišu pod vodom. Ukoliko bi ovako iscrpljena beba potonula i ne bi mogla ponovo da izroni kako bi uzela vazduh, pretila joj je smrtna opasnost.

Surferi drže bebu kita na površini vode

Mladići su odlučili da pomognu bebi. Nisu mogli ništa drugo da urade, osim da je drže na površini kako bi ona mogla da diše. Tako je započela akcija koja je trajala više od 6 sati. U međuvremenu su se pojavili i neki meštani koji su obavestili nadležne službe pa se očekivalo da će u pomoć ovim odlučnim momcima u pomoć doći i veterinari.

Surferi drže bebu kita na površini vode

Beba je posle nekoliko sati prestala da plače, smirila se u sigurnim rukama Maurisija i Rikarda. Počela je da mirnije diše i činilo se da je shvatila da samo treba da prikuplja snagu. Veterinari i druga očekivana pomoć nikada nisu došli.

Pročitajte i ovo: BAMBI se izgubio – DEVOJČICA ga nije ostavila!

Srećom, posle 6 sati držanja bebe teške preko 300 kilograma došlo je do napredka. Beba kit se oporavila, prikupila snagu i počela da se pomera. Mladići su je pustili i pošto je ona sama uspevala da se održava na površini vode, nežno je usmerili ka otvorenom moru.

Surferi drže bebu kita na površini vode

Najzad, kit je zaplivao sam uz pratnju hrabrih i dobrih mladića. Krenuo je da pronađe svoju porodicu od koje se iz nepoznatih razloga odvojio i zalutao. Znajući za snažnu vezu koja postoji među ovim gigantskim morskim sisarima porodica sigurno jedva čeka da im se ponovo pridruži.

Izvor:  nor-lur.ru

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstNEKO SE IŽIVLJAVAO – Dva psa upucana iz vatrenog oružja
Sledeći tekstTravolta je OSTAO ŽIV! – Usvojila ga je veterinarka koja mu je spasla život!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime