Naslovna VESTI PSI ROĐENI DA SE MUČE: Hrtove koriste za trke pasa, zlostavljaju ih i...

ROĐENI DA SE MUČE: Hrtove koriste za trke pasa, zlostavljaju ih i odbacuju

0
Surova eksploatacija hrtova

Sudbina velikog broja pasa koji se koriste za trke i donose ogromne profite kladioničarima i odgajivačima je surova i pretužna.

Surova eksploatacija hrtova

Hrtovi su najbrži psi na svetu. Mogu da trče brzinom od čitavih 72 km na čas i zbog toga su odavno postali predmet teške, i surove eksploatacije. Ljudima nije bilo dovoljno da gledaju gladijatore u arenama, moderne sportiste i atletičare već su našli način da se zabavljaju na još jedan krajnje surov način.

Pročitajte i ovo: JEDNOSTAVNO I LJUDSKI – Prodavačica podelila svoj ručak sa uličnim psom!

Trke pasa su trenutno izvor ogromne zarade preko kladionica i odgajivači uopšte više ne mare za sigurnost, zdravlje i dobrobit svojih pasa. Zarada je ono što diktira uzgoj i životni vek ovih pasa.

Pročitajte i ovo: JEDNOSTAVNO I LJUDSKI – Prodavačica podelila svoj ručak sa uličnim psom!

Neke države ne samo da ne zabranjuju ovakve surove borbe u brzini već daju podsticaje, pa čak i finansiraju izgradnju trkališta.

Zbog patnji koje trpe ovi nesrećni psi, trke pasa su zabranjene u Argentini i Urugvaju. Ipak Južna i Severna Amerika ne odustaju od ovih monstruoznih igara. U Brazilu, trke pasa su ove trke izuzetno popularne i imaju snažnu podršku države. Ova podrška ide do tog nivoa da u opštini Bage ove trke finansira direktno brazilska vlada. Još 2012. godine ovde je izgrađen stadion za trke pasa zahvaljujući zakonskim amandmanima koje je usvojio Parlament. Gradska vlada od tog dana uporno tvrdi da u trkama pasa nema nikakvih nepravilnosti.

Pročitajte i ovo: JEDNOSTAVNO I LJUDSKI – Prodavačica podelila svoj ručak sa uličnim psom!

Međutim, mnogi zaštitnici životinja i aktivisti redovno ulažu prijave i dokaze o brojnim zlostavljanjima i mučenjima pasa kao i velikom broju napuštenih pasa koji su iz mnogih razloga zvršili karijeru trkača. Najčešće se radi o povređenim psima koji su povrede zadobili tokom trka ili treninga. Često se radi i o psima koji zbog svojih fizičkih sposobnosti ili godina starosti više ne mogu da pribave zaradu svojim odgajivačima.

Pročitajte i ovo: HAPPY END: Spaseni od muka iz cirkusa i smešteni u prihvatilište.

Povrede koje se dešavaju u ovim trkama su česte i veoma teške. Uganuća, istegnuća mišića, frakture pa čak i ujedne rane nastale u žaru borbe za prvim mestom su česte. Nažalost, životi ovih plemenitih pasa su za odgajivače veoma jeftini.

Slike i priče ovih napaćenih pasa su izuzetno potresne i tužne. Borci za prava životinja nastavljaju borbu za spas ovih pasa iako se čini da se radi o borbi sa vetrenjačama. Ovo je rat za život protiv velikog profita kojem život ne znači ništa.

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstKINA U ŽALOSTI: Umrla svinja – simbol kineske snage!
Sledeći tekstPOSLE SVEGA – SREĆNA: Perla je preživela strahote, ali danas blista!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime