Naslovna VESTI PSI NOVA SAZNANJA: Psi prepoznaju zlobne svekrve!

NOVA SAZNANJA: Psi prepoznaju zlobne svekrve!

0
svekrve petface

Sigurno ste se nekad zapitali zašto vaš pas neke ljude obožava, dok druge ignoriše ili je čak neprijateljski nastrojen prema njima. Nema sumnje da ste nebrojeno puta čuli, a verovatno i sami izgovorili “zna pas ko je rđav čovek”.

Ako ste uvereni da je to istina, niste sami. Zapravo, postoje naučna istraživanja koja definitivno idu u prilog toj tezi.

NOVI DOKAZI: Psi razumeju sve što im se govori!

svekrve petface

Čuveni stručnjak za ponašanje pasa Stenli Koren navodi primer svoje poznanice koje je primetila neobičan odnos njenog psa prema majci njenog muža, piše sajt MAGAZIN PAS. Jednog dana poznanica, koja ima veselog i druželjubivog retrivera, zamolila je svoju svekrvu da joj pomogne da ispravi tepih koji se podvio. Svekrva je tu molbu ignorisala i nastavila svojim putem. Sutradan se ponašanje psa prema njoj promenilo. Ignorisao ju je čitavog dana i čak je odbio poslasticu kada mu je svekrva ponudila.

NOVI DOKAZI: Psi mogu da prepoznaju lažljivce!

svekrve petface

– Ako neko odbije da vam pomogne ili se ponaša neprijateljski prema vama, postoje velike šanse da će vaš pas početi da izbegava tu osobu u budućnosti, objasnio je Koren.

Ostalo je nejasno, međutim, da li psi posmatraju ljude zbog svoje neposredne koristi (kao signal da bi mogli da dobiju poslasticu od nekoga) ili se trude da shvate šta se dešava da bi formirali generalno mišljenje o prirodi i ličnosti osobe o kojoj je reč.

KOGA VAŠ PAS VOLI (MISLIMO NE VOLI) 😀

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstBRAVO PANČEVCI: Novih 20 toplih kućica za napuštene životinje!
Sledeći tekstNemački ovčar koji je bio zlostavljan i izbačen iz kola, sada uči šta znači ljubav!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime