Naslovna VESTI MAČKE TRAGIČNA HRABROST – Mačak Artur spasao decu od smrtonosne zmije

TRAGIČNA HRABROST – Mačak Artur spasao decu od smrtonosne zmije

0
tragičan heroj

Priče o zaštitničkom ponašanju pasa prema deci su veoma česte. Međutim, hrabrost i požrtvovanost mačaka nije često opisana. Priča o Arturu, domaćem kratkodlakom mačku koji je dao život kako bi zaštitio i odbranio decu iz doma u kome je živeo je dokaz da su i mačke isto tako požrtvovane.

Kada je Artur primetio zmiju koja se približavala deci koja su se igrala u porodičnom dvorištu na Sunačanoj obali u Australiji nije oklevao ni jednog trenutka. Odmah se ustremio na zmiju i posle kraće borbe uspeo da je usmrti. Za to vreme, deca su pobegla u sigurnost doma.

tragičan heroj

MUKE PO BRKICI – Ovaj mačak živi u nadi da će ga neko voleti!

Porodica, u haosu koji je nastao tokom sklanjanja dece nije primetila ujedne rane koje je tom prilikom zadobio Artur. Zmija koju je ovaj hrabri mačak ubio pripada grupi od 10 najotrovnijih zmija koje naseljavaju Australiju. Radi se o istočnoj smeđoj zmiji koja kod ljudi izaziva kolaps i srčani zastoj. Mnogi je smatraju drugom najopasnijom zmijom na svetu.

tragičan heroj

KAKO NAZVATI MAČKU BEZ UŠIJU! – Ne, ne radi se o početku neukusnog vica već o neverovatnoj sudbini.

Prema rečima porodice, posle sukoba, Artur je u jednom trenutku pao ali se odmah i pridigao. Sledećeg jutra primetili su da hrabri mačak ne može da stoji i odneli su ga kod veterinara. Nažalost, veterinari su mogli samo da konstatuju da su simptomi bili previše ozbiljni. Više nije bilo vremena za protivotrov niti za terapiju koja bi mu nekako pomogla. Neustrašivi Artur je ubrzo uginuo.

Porodica je veoma teško podnela gubitak svog ljubimca. Ostao je žal što nisu odmah reagovali posle incidenta ali kažu da su Arturu večno zahvalni jer je spasao živote njihove dece.

Izvor: facebook.com/animal emergency service

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstUŽASNO UBISTVO – PRIPITI LOVAC PUCAO IZ MAGNUMA U PSA! Balto nije preživeo
Sledeći tekstPOTRAGA SE NASTAVLJA – Pronađen ukraden automobil sa dva psa ali pasa i dalje nema.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime