Naslovna VESTI PSI UPOZORENJE: U Kostolcu neko TRUJE PSE KREOZANOM – ima nastradalih pasa!

UPOZORENJE: U Kostolcu neko TRUJE PSE KREOZANOM – ima nastradalih pasa!

0

Trovanje kreozanom pasa dešava se gotovo svakodnevno. Vlasnici i veterinari se sve češće suočavaju sa posledicama koje izaziva trovanje kreozanom. Kumarini, i ostali otrovi namenjeni glodarima više nisu toliko dominanti u slučajevima trovanja pasa.

Osim za životinje smrtonosan je i za ljude! Kreozan je praškasta supstanca kojoj se za potrebe bezbednog transporta dodaje voda. Na taj način se dobija emulzija koja ima intenzivnu, gotovo fluorescentnu žutu boju. Upravo na tu žutu boju, tačnije na kreozan naišao je i meštanin Kostolca. Čovek je odmah UPOZORIO svoje sugrađane da pripaze na ljubimce!

JEZIV PRIZOR U AUSTRALIJI Kitovi se masovno nasukali na obalu Tasmanije, uginulo najmanje 90!

– Dragi Kostolčani…svi vi koji imate ljubimce dobro obratite pažnju kada ih budete izvodili u šetnju jer se pojavila neka skotina koja truje pse i mačke Kreozanom. Kreozan je inače najsmrtonosniji otrov od koga vašem psu ili mački nema spasa…ranije se koristio u voćarstvu, ali je već 15god zabranjen za upotrebu jer je smrtonosan čak i za ljude. Ukoliko primetite ovako nešto, obavezno obavestite policiju da stručne službe to uklone. Ne mora vaš ljubimac bilo šta da pojede, dovoljno je samo da dodirne (preko kože) ili udahne i više mu neće biti spasa. A ja budem li saznao ko ovo radi zubima ću mu iščupati grkljan seme li mu j*bem bolesno i nenormalno i presudiću mu kao što je on presudio mom Astoru!

BLU IMA RUTINU NA KOJOJ BI MU MNOGI POZAVIDELI! On se svakog jutra… (VIDEO)

Ovaj čovek je ostao bez svog ljubimca, koji nije imao šanse da se izvuče nakon trovanja ovom opasnom supstancom!Nažalost, nije ni prvi a ni poslednji koji je nastradao!

Šta navodi ljude na to da bacaju kreozan i time pošalju svakog psa ili mačku u agoniju? Imaju li ti ljudi srca?

Kao što je slučaj sa drugim trovanjima za trovanje kreozanom nema direktnog protivotrova. Primenjuju se simptomatska i potporna terapija uz veliku nadu da će organizam izdržati. Terapija se sastoji od nadoknade tečnosti, davanja sredstava za skidanje temperature i konstantno rashlađivanje organizma psa. Posebno naglašavamo da se morate javiti veterinaru koji će uspostaviti dijagnozu,  propisati način lečenja i dati vam instrukcije.

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstMISTERIJA NA ŽABLJAKU: Svi objavljuju FOTOGRAFIJU i pitaju se “ŠTA JE TO?” (FOTO)
Sledeći tekstPRINOVE U ZAGREBAČKOM ZOO VRTU: Ove lepotice su ODUŠEVILE EVROPU!