Naslovna VESTI PSI BRAVO ZA UČITELJE: Školarci iz Beograda u poseti napuštenim psima u Resniku!

BRAVO ZA UČITELJE: Školarci iz Beograda u poseti napuštenim psima u Resniku!

1
u poseti napuštenim petface

Školarci četvrtog razreda OŠ „Ivo Andrić“ bili su u poseti napuštenim psima u Prihvatilištu Resnik! Kako kažu iz Veterine Beograd, oko 50-ak dece se družilo sa napuštenim kucama i upoznalo se sa njihovim životom u Prihvatilištu. Takođe, tom prilikom su ima poklonili hranu za pse!

– Ovo je pravi primer kako da se od najranijeg doba upoznate sa napuštenim životinjama i shvatite koliko je važno da im obezbedite topli dom, ukoliko za to imate uslova, rekla je nastavnica Katarina Gacin. Ona je ovom prilikom dodala i kako je nekoliko đaka izrazilo želju za tim u poseti napuštenim psima, ali naravno za udomljavanje je potrebna pre svega dozvola roditelja 😉

Pročitajte još:
BRAVO ZA VASPITAČE: Dečica iz vrtića u Zemunu posetila Prihvatilište za napuštene pse!

u poseti napuštenim petface

Direktor JKP „Veterina Beograd“ Budimir Grubić istakao je važnost ovakvih akcija i nameru Sekretarijata za stambeno komunalne poslove da kroz ove posete što više upozna javnost o odgovornom vlasništvu i motiviše na usvajanje napuštenih pasa.

Pročitajte još:
BRESNICA: Dan druženja dece sa kućnim ljubimcima u vrtiću!

– To je nešto što treba raditi od malih nogu, poručio je direktor Veterine Beograd.

u poseti napuštenim petface

Veterinari su deci kroz obilazak Prihvatilišta približili svoje zanimanje, a u razgovoru su im objasnili kako izgleda jedan dan kuca u Prihvatilištu, kako ih leče, hrane i vode računa o higijeni pasa.

– Ne mogu da imam psa, jer živimo u stanu, ali kada budem živela sama, sigurno ću neku od ovih kuca usvojiti, rekla je jedna od učenica.

Direktor škole Milan Pašić najavio je nastavak zajedničkih akcija sa Veterinom Beograd u cilju informisanja što većeg broja dece.

BRAAAAAAAVO!

Izvor, Foto: Veterina Beograd

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstPRESLATKO: Ovo prase se ponaša kao pas! (FOTO)
Sledeći tekstSAVETI: Kada mačke zahtevaju promene u ishrani i kako ih najbolje sprovesti?

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime