Naslovna VESTI UBILA JE ŽIRAFU ugrožene vrste, a onda je imala BEZUMAN IZGOVOR!

UBILA JE ŽIRAFU ugrožene vrste, a onda je imala BEZUMAN IZGOVOR!

0
ubila je zirafu petface

Tes Tompson Teli je izazvala pre nekoliko godina bes javnosti, pre svega na društvenim mrežama time što je podelila fotografiju na kojoj se vidi kako pozira pored svog tadašnjeg lovačkog trofeja. Ona je ulovila, prema tvrdnjama afričkih stručnjaka, veoma retku, ugroženu vrstu crne žirafe. 

Tes se na ove optužbe branila time da je ovo primerak vrste koja nije ugrožena.

Ona je prvobitno u opisu fotografija na društvenim mrežama napisala: “Molitve su mi uslišene, jer mi se danas ispunio san. Ugledala sam redak primerak mužjaka crne žirafe i pratila ga neko vreme. Odmah sam znala da je on taj. Imao je više od 18 godina i oko 1800 kilograma. Blagoslovena sam jer sam iz njega uspela da izvučem oko 900 kilograma mesa.”

PROČITAJTE I:

PRETUŽNO: Pogledajte kako se radnik u Zoo Vrtu na samrti oprašta od svoje omiljene žirafe!

Post je prvo podelila organizacija Africa Digest na svom Tviter nalogu uz komentar da je “bela američka divljakuša” došla u Afriku da ubije veoma redak primerak žirafe.

Zatim su i druge organizacije iznele svoje ljutite stavove proti ovog Tesinog čina. Oni su takođe pokušali i da objasne zbog čega su važne i u kojoj meri ugrožene crne žirafe na afričkom kontinentu.

Na sve ove optužbe i negativne, besne komentare Tes je imala svoj komentar: “Žirafa koju sam uliovila pripada vrsti karakterističnoj za Južnu Afriku. Broj jedinki te vrste zapravo je u porastu i to upravo zahvaljujući lovcima i naporima za očuvanje vrste koji su plaćeni najvećim dijelom iz dozvola za lov. Ova vrsta zapravo uopšte nije tako retka, jer žirafe sa godinama potamne. Ovo što sam ja učinila se zove očuvanje kroz lovni turizam.”

Niko ovo nije prihvatio kao dobar izgovor!

petface viber

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstBORBA SA ŠTENEĆAKOM: Ova mala devojčica ima velikih problema i prete joj nevolje! (VIDEO)
Sledeći tekstKAKO PRESELITI PSA U NOVI DOM: Selidba je veliki stres za sve!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime