Naslovna VESTI PSI VELIKA POBEDA: Grad ZA SADA neće ubiti na stotine pitbulova!

VELIKA POBEDA: Grad ZA SADA neće ubiti na stotine pitbulova!

2
ubiti petface

Prethone nedelje pisali smo vam o okrutnoj odluci Montreala po kojoj su trebali ubiti sve pitbulove koji se do 3. oktobra NE UDOME iz Prihvatilišta! Takođe, po istoj odluci, više neće biti moguće čuvati pit bula kao kućnog ljubimca!

Međutim, bar za sada, ova odluka „pada u vodu“! Naime, zaštitari životinja dobili su dodatno vreme da udome pse, čije je udomljavanje od ponedeljka trebalo biti zabranjeno!

ubiti petface

Prema novoj odluci, stotine pasa rase pit bul, američke staford terijere, staford bul terijere, američke pit bul terijere i mešance ovih rasa koji se nalaze u skloništima trebalo je biti osuđeno na smrt.  

Ako do 3. oktobra ne udome sve pitbulove, UBIĆE IH!

ubiti petface

Srećom, to se neće dogoditi, jer je gradska odluka o zabrani pit bullova pala na sudu, koji ju je do daljnjeg suspendovao! Pretpostavlja se da će sudski proces do konačke odluke trajati mesecima.

ubiti petface

– Borba još nije gotova, ali zadovoljni smo našom prvom pobedom, izjavila je tim povodom Sofi Gaillard, advokat organizacije za zaštitu životinja koja gradsku odluku smatra diskriminirajućom. Iz tog razloga je i pokrenula sudski postupak protiv grada Montreala, kojom traži njeno trajno ukidanje.

SJAJNO: Beogradski pitbulovi sa naočarima ruše predrasude o „opasnoj rasi“!

ubiti petface

– Posebno se radujemo jer smo dobili dodatno vreme da svim našim zdravim psima, bez obzira na njihov izgled, pokušamo da pronađemo nove vlasnike, navodi se u saopštenju ove organizacije!

DRŽIMO IM PALČEVE!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstPORAŽAVAJUĆE: Evo u kojoj državi cveta kriminal – krijumčarenje pasa, profit 20 miliona evra!
Sledeći tekstDa li ste znali: psi se rađaju gluvi!

2 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime