Naslovna Komercijalna grupa MJ SVET TRAINER: Sve o ishrani mačaka nakon sterilizacije!

TRAINER: Sve o ishrani mačaka nakon sterilizacije!

0
nakon sterilizacije petface

Nije retko da vlasnici izbegavaju sterilizaciju zbog uvrežene predrasude da će se njihova ljubimica nakon toga ugojiti. Zbog toga, odlučili smo da jednom zasvagda rešimo dileme svim vlasnicima i da im približimo šta se dešava sa organizmom njihove ljubimice nakon ove rutinske operacije.

Pročitajte još: Sterilizacija mačaka: Da li je i koliko opasna sterilizacija mačaka?

nakon sterilizacije petfaceNakon sterilizacije, krznene lepotice postaju mirnije i manje aktivne, a razlog tome je izostanak delovanja polnih hormona. Ako tome dodamo prepostavku da mačka nastavlja da konzumira isti dnevni unos kalorija, nije iznenađenje što dolazi i do povećanja njene telesne mase.

Predstavićemo vam ovu situaciju još bliže. Naime, potrebno je znati da već 48 sati nakon sterilizacije mačka konzumira oko 20% više hrane dnevno. Ako znamo da se njene energetske potrebe smanjuju za 30%, nije teško ustanoviti zašto dolazi do gojaznosti kod mačaka nakon sterilizacije.

Pročitajte još: SAVETI: Kada mačke zahtevaju promene u ishrani i kako ih najbolje sprovesti?

nakon sterilizacije petfaceKao što smo napomenuli, kod nakon sterilizacije dolazi do smanjenja fizičke aktivnosti, što sa sobom nosi rizik od pojave mokraćnog kamenca. Možda vam taj podatak naveden na ovaj način nije od velikog značaja. Ako vam pak kažemo da otprilike 15 -20% bolesti donjih puteva urinarnog trakta mačaka (FLUTD –a ) uzrokuju mokraćni kamenci ili uroliti, verujemo da će vam to mnogo značajnije. Pogotovo, kada znamo da urolitii uzrokuju upalu, krvarenje, a ponekad i po život opasnu obstrukciju normalnog protoka urina iz mokraćne bešike.

Zbog svih navedenih činjenica, od ključnog je značaja kućnim, sterilisanim macama davati gotovu, funkcionalnu hranu. Bitno je da to bude hrana posebno osmišljena za njih. Takođe, neophodno je voditi računa o dnevno preporučenom unosu kalorija.

Pročitajte još: Natural Trainer brine i o zdravlju starih mačaka!

Dakle, nije sterilizacija sama po sebi okidač za gojaznost. Ova procedura samo dovodi do smanjenja aktivnosti mačaka. Stoga, vlasnik ima svu odgovornost da svoju ljubimicu nakon sterilizacije animira i da održava određeni tempo njene fizičke aktivnosti. Sve to treba da bude praćeno i minimalnim redukcijama macine ishrane.nakon sterilizacije petface

Trainer je posebno brinuo o zdravlju sterilisanih maca. Za njih je osmislio posebnu linju. Naša preporuka je Natural Trainer sa ukusima piletine, ćuretine ili lososa. Radi se o kvalitetnoj, suvoj hrani namenjenoj odraslim mačkama koje su navršile godinu dana starosti.

Ova hrana je obogaćena probioticima, pivskim kvascem i fruktooligosaharidima, koji zajedno doprinose prirodnoj lepoti i zdravlju vaše ljubimice. Ovi sastojci brinu za sjajno krzno i podstiču optimalnu probavu.

Nadamo se da smo vam otklonili sve nedomice i predrasude kada je ova tema u pitanju.

Nema potrebe za brigom – jer je Trainer brine o zdravlju svih vaših ljubimaca.

Prethodni tekstHITNO TRAŽI DOM: Vlasnici žele da ga eutanaziraju, jer IM JE NAPORAN!
Sledeći tekstPRE NEGO ŠTO UDOMITE MACU: Evo šta je potrebno za novog člana!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime