Naslovna VESTI PSI SUBOTICA: Pas, koji je 12 godina mahao repom u azilu, UDOMLJEN JE!

SUBOTICA: Pas, koji je 12 godina mahao repom u azilu, UDOMLJEN JE!

3
UDOMLJEN JE petface

UDOMLJEN JE: Izgleda da su dani u ovoj nedelji rezervisani samo za lepe vesti. Kako su napisali na svom portalu „Tvoj Ljubimac“, ovo je priča o psu koji je bio inspiracija proteklih 12 godina i biće inspiracija do kraja života!

– Ona je pas malog rasta, kog su 2003. godine vlasnici doneli u subotički azil „Alex“ nakon povrede, prilikom koje je izgubila jedno oko. Već tada je imala godinu dana i navikla na svoj dom, ali oni je više nisu želeli. Jutro je bilo hladno, ona uplašena od nepoznatih ljudi, samo je drhtala dok nas je gledala na jedno oko…taj trenutak nikad nećemo zaboraviti. Mazili smo je i obećali smo joj da ćemo je čuvati kao malu princezu. Nikada nismo prekršili obećanje, a ona je dobila ime Mala Princeza, napisali su divni volonteri ovog subotičkog azila.

Oporavak Male Princeze je bio nepredvidiv: 2006. godine imala je dve operacije hernije, potom je sterilisana, a nedugo posle toga usledila i još jedna operacija hernije. Bila je jaka i dobro je podnela sve, i taman kada se pomislilo da je najgore prošlo u toku poslednje operacije hernije otkriveni su srčani crvi.

– Dok smo mi klonuli duhom plašeći se za nju, ona nas je ohrabrivala mašući repom. Čim je prošla postoperativna terapija, nosili smo je na vađenje krvi. Urađen je i rendgen srca, da bi se utvrdilo stanje njenog srca. Rendgen je pokazao da joj je srce uvećano 15%, a test je pokazao da ima i odrasle jedinke i larve srčanog crva, pišu na portalu.

UDOMLJEN JE petface

U pomoć im je pritekla Nensi (Straydogs Belgium), koja je prihvatila sve troškove operacije, lekova, donirala posebnu hranu, poseban krevetić, poklonila ogrlicu protiv komaraca koji su jedini uzrok bolesti srčanog crva, a potom ih i obradovala i došla u posetu Maloj Princezi!

Dugih 12 godina, Princeza se nosila sa zdravstvenim problemima i teškom situacijom, ali je u njoj bilo neke energije i volje za životom i vere u udomitelje koji su dolazili. Srećno bi mahala repićem kada su udomitelji posećivali azil, skakutala bi oko njih i da nisu želeli da je primete ona bi im odvratila  pažnju, toliko je bila živahna. Međutim, reakcija svih je bila: „Jadničak mali, nema jedno oko”.

– Još uvek ima srčane crve, još uvek ima ožiljke od svake operacije, još uvek ima provedenih 12 godina u azilu „Alex“ iza sebe, ali sada ima i svoj dom i predivnu porodicu. Mala Princeza udomljena je od strane dvoje ljudi koji brinu o njoj i imaju iskustva sa lečenjem srčanog crva. Kada je odlazila od nas, odlazio je član naše porodice, dugo smo gurali zajedno, mnogo smo se vezali…nije to dan ili dva ipak je ona bila sa nama 12 godina. Ali znamo da o njoj brinu dvoje dobrih ljudi, koji su svakog sekunda tu za nju. Ona ih je prihvatila, njen rep nam je to odao.  

Mališanka, najmanje što si zaslužila je sreća, radosni trenuci i pre svega oporavak! Želimo ti duuuuug život, pun ljubavi! DIVNO! 

Izvor, Foto: Tvoj Ljubimac

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstOn je bio ulični pas sa prekomernom težinom, a onda se sve promenilo kada su ga našli dobri ljudi
Sledeći tekstRASPLAKALI MILIONE: Da nema psa Gospodin Gibsa, Alida (6) ne bi mogla da diše!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime