Naslovna VESTI PSI NEKO je najzad ČUO njegove VRISKE! Spasavanje šteneta koje je umiralo na...

NEKO je najzad ČUO njegove VRISKE! Spasavanje šteneta koje je umiralo na -17°

0
štene koje vrišti

Svakom novorođenom živom biću su potrebna velika ljubav, briga i podrška u prvim danima života. Nažalost, nekada to izostane. Najteže je onima koji su namerno odbačeni i osuđeni na dugu mučnu smrt.

štene koje vrišti

Ovo štene staro svega nekoliko nedelja imalo je nesreću da je rođeno negde gde je neko odlučio da ne zaslužuje da živi. Ostavljeno je u ruševinama, napuštenom mestu udaljenom od ljudi, na hladnoći u snegu… Onaj koji ga je tu ostavio nije želeo da štene preživi.

Pročitajte i ovo: TEA NE SME da bude VRAĆENA na ULICU! Strašna sudbina malenog psa koga niko nije želeo.

Štene se našlo u stravičnim uslovima. Temperatura je bila -17°celzijusa, nije imalo vode, hrane, sklonište. Nije bilo majke da ga zagreje i sačuva od opasnosti. Plakalo je, cvilelo, vrištalo dok neko najzad nije čuo njegove vapaje.

štene koje vrišti

Jedna porodica u blizini je pozvala organizaciju koja se bavi zbrinjavanjem životinja i jedan od volontera je krenuo u potragu. Ono što je zatekao, slomilo ga je. Nesrećno štene je trailo pomoć ali je bilo toliko preplašeno da mu je čovek jedva nekako prišao.

Pročitajte i ovo: Ako mogu RIF i OZIRIS možemo SVI! – Prijateljstvo koje nas uči.

Kada ga je najzad uzeo u naručje shvatio je koliko je preplašeno i promrzlo. Bilo mokro, treslo se ali je odmah pokazalo želju da jede. Bilo je pregladnelo. Kada ga je spasilac odneo u svoj automobil na toplo i ponudio mu malo hrane, štene nije moglo da se zasiti. Ko zna koliko je dana prošlo od kada je pojelo nešto.

štene koje vrišti

Radilo se o ženkici, očito mešanki koju je neko krajnje bezdušno odbacio. Toplota automobila i blago drmusanje tokom vožnje učinili su da je malena odmah zaspala. Bila je na sigurnom i došao je trenutak da se bar malo opusti i uživa.

štene koje vrišti

Spasilac ju je odvedo do prihvatilišta gde su je okupali. Strah od ljudi i kupanja je nestao pošto je dobila nežnost kakvu nikada pre nije osetila i upoznala. Potom je odvedena kod veterinara gde je ustanovljeno da je začudo bila veoma dobrog zdravlja. Dobila je antiparazitike, a veterinar je rekao da će biti nešto većeg rasta ako bude dobila odgovarajuću pažnju i negu.

štene koje vrišti

Sada se nalazi u privremenom domu. Ima i drugaricu koja je jedva nešto starija od nje. Upoznale su se, a nesreća koja ih je spojila učinila je da su se odmah prepoznale i sprijateljile. Čim budu ojačale, pokušaće da im se pronađe pravi dom kakav svaki pas zaslužuje.

Izvor:   YouTube Paw Squadron

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstTEA NE SME da bude VRAĆENA na ULICU! Strašna sudbina malenog psa koga niko nije želeo.
Sledeći tekstJOHAN BEZ SREĆE! Zašto niko ne želi psa sa izvrnutom šapom?

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime