Naslovna VESTI PSI Pobegao je kada je čuo ogromnu buku, a onda je UPAO U...

Pobegao je kada je čuo ogromnu buku, a onda je UPAO U DUBOKU KLISURU!

0
upao u duboku klisuru petface

Oko 6 sati ujutro, pas Prudi i njegova porodica izašli su napolje, u uonbičajenu jutarnju šetnju. Prudi je trčala okolo polja sa drugim psima, braćom i sestrama kada se iznenada začula buka. Buka joj je naterala toliki strav da je odmah pobegla, a polje je bilo toliko da njen vlasnik nije znao gde je otišla. Tražio je i tražio, ali nije mogao da je pronađe.

Neke komšije su rekle da su videli Prudi i mislili su da ju je možda udario automobil. Porodica se plašila najgoreg, ali nije prestala da je traži.

PROČITAJTE I:

Kako kupati pse sa osetiljivom kožom?

-Bila je buka neka kada je pobegla. Bilo je zaista maglovito i nisam mogao da vidim dobro, dozivao sam je ali nisam mogao da je dozovem. Čuli smo da su je kola pregazila, to je bilo nešto najgore što smo čuli, rekao je Mark Hal, Prudin vlasnik.

Nakon nekoliko sati jedan čovek je pošao duž klisure kada je ugledao nešto belo i krzneno duboko u dolini. Nagnuo se da bi bolje video i brzo shvatio da je to pas, očajnički mu je bila potrebna pomoć. Jadna Prudi se nekako spustila dole, ali nije znala da se vrati.

upao u duboku klisuru petface

Čovek nije znao šta da radi i pozvao je RSPCA u nadi da će neko biti u mogućnosti da mu pomogne. Inspektorka Sara Bagli je izašla do klisure i počela sa pokušajima da izvuče Prudi, ali to nije bio lagan zadatak.

-Bilo je prilično teško da je izvučem odatle i pokušala sam sve načine. Pokušala sam da je namamim na nasip, ali bilo je previše strmo, a kada sam otišla da je pokupim, htela je da pobegne, rekla je Bagli.

Budući da se Prudi toliko plašila, Bagli je znala da nema načina da je natera da sama dođe do nje, pa je odlučila da improvizuje.

PROČITAJTE I:

Higijena mačaka: Kako da OKUPATE MAČE

-Na kraju sam ja i čovek koji ju je našao napravili vezu od peškira koje sam imala u kolima i polako ih obmotala oko nje, objasnila je Bagli.

Čim je izvukla psa, odmah je očitala mikročip i pohitala je da odvede psa porodici koja je u strahu iščekivala svaku vest.

-Bili su to najgori sati naših života. To samo pokazuje koliko je važno da životinja ima mikročip, rekla je Liz Hal, vlasnica psa.

upao u duboku klisuru petface

Srećom pas uopšte nije povređen, bilo je potrebno samo malo vremena da se oporavi od šoka. Sada uživa sa svojom porodicom.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.