Naslovna VESTI PSI DING DONG: Uplašila se vatrometa, ali pogledajte kako se vratila svom domu.

DING DONG: Uplašila se vatrometa, ali pogledajte kako se vratila svom domu.

0
pas se uplašio vatrometa

Da li se i vaš pas plaši glasnih zvukova poput petardi i vatrometa? Za mnoge vlasnike pasa, praznici su prava noćna mora jer se njihovi ljubimci panično boje gromoglasne pirotehnike. Neki psi će čak učiniti sve samo da se sakriju od buke, a to se desilo i Radži, mladoj ženkici od 18 meseci, u Grinvilu u Južnoj Karolini.

pas se uplašio vatrometa

Ona je, naime, u subotu uveče oko osam sati pobegla iz svog dvorišta jer se uplašila vatrometa. Međutim, sasvim sama je uspela da nađe put do kuće, sedam sati kasnije – u tri sata ujutru. To nije ništa čudno ako imamo u vidu da psi imaju fantastičan njuh, ali znate li kako je uspela da uđe u kuću?

Pročitajte i ovo: OSTAVLJEN NA MILOST I NEMILOST: Pas u kavezu prikačen na kombi BEZ VODE I HLADOVINE

Verovali ili ne, Radža je bila dovoljno pametna da zna da ukućani spavaju i da neće čuti njeno dozivanje. Zato je jednostavno pozvonila na vrata kako bi je njena porodica pustila unutra.

pas se uplašio vatrometa

Kamera koja snima dvorište zabeležila je i Radžin preslatki povratak kući. Na snimku se uglavnom vidi njen nosić kako njuška oko kamere i zvona dok stoji na zadnjim šapama. Nakon što je pozvonila, vlasnik je izašao da je bezbedno uvede u kuću. Kakva pametna devojčica, zar ne?

pas se uplašio vatrometa

Ja čak nisam ni znala da Radža to ume da uradi. Nisam joj nikad pokazala kako!“, rekla je Radžina vlasnica Meri novinarima. Ispričala je da su Radža i njihov drugi pas bili napolju u dvorištu kada je jedan komšija počeo da pušta vatromet. Meri je znala da će se Radža uplašiti i izašla je po nju, ali je Radža već bila pobegla.

Pročitajte i ovo: OSLOBOĐENA LANACA: Ne prestaje da se poljupcima zahvaljuje svom spasiocu

Meri i njen suprug su se vozili po susedstvu u potrazi za svojim psom, ali ni posle nekoliko sati nisu imali sreće. Zamolili su i prijatelje da im se pridruže i pomognu, kako je ispričala Meri, i da podele informaciju o nestalom psu na društvenim mrežama. Ali onda, oko tri sata ujutru, eto Radže i zvonjave na vratima. Kada je ušla u kuću, bila je sva preplašena, misleći da je u nevolji, ali su njeni vlasnici zapravo bili presrećni što je vide.

pas se uplašio vatrometa

Bilo je mnogo smešno“, rekla je Meri. „Nisam mogla da prestanem da se smejem. Pritom je bila prekrivena nekim trnjem i prljavštinom – delovalo je da se sjajno provela negde.“ I dalje je misterija gde je Radža bila sedam sati koliko je provela van kuće, ali je najvažnije od svega da se živa i zdrava vratila svojoj porodici.

Izvor: Daily Paws

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstOSTAVLJEN NA MILOST I NEMILOST: Pas u kavezu prikačen na kombi BEZ VODE I HLADOVINE
Sledeći tekstUZNEMIRUJUĆE: Kada će ljudi prestati da ostavljaju štence vezane u plastičnim kesama?

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime