Naslovna VESTI PSI PSEĆI ROMEO I JULIJA: Upucanog psa danima čuvala ženka i dozivala pomoć!

PSEĆI ROMEO I JULIJA: Upucanog psa danima čuvala ženka i dozivala pomoć!

0
upucanog psa petface

Jednog upucanog psa na grčkom ostrvu Zakintos čuvala je prijateljica i tako mu spasila život. Doslovno! Priča nas vraća nekoliko dana unazad, kada je jednog trogodišnjeg setera upucala nepoznata osoba sa čak 38 metaka!

Pas je tri dana ležao u jarku i previjao se u bolovima, a podršku i snagu davala mu je prijateljica, dvogodišnja ženka poentera koja se od njega nije odvajala!

Pročitajte još:
PRIČA KAO IZ FILMA: Pas čuvao povređenu drugaricu i donosio joj hranu!

Psi su zajedno lajali kako bi privukli pažnju prolaznika. Ranjeni seter zbog ranjavanja nije imao toliko snage, pa je njegova drugarica „lajala za oboje”!

upucanog psa petface

Tri dana čekali su na pomoć – bez hrane i vode. Ženka poentera je odbijala da se makne od upucanog psa, a s vremena na vreme je provirivala da vidi ima li nekoga ko bi ima pomogao!

Volonteri iz obližnjeg Prihvatilišta su „shvatili“ znake i nakon tri dana pronašli pse, podigli ih pažljivo iz jarka i odneli veterinaru! Logično, mužjak i ranjeni pas dobio je ime Romeo, a ženka Julija 🙂

upucanog psa petface

Svih 38 metaka izvađeno je iz njegovog tela, a sledećih deset dana bio je na jakim lekovima! Pse je ubrzo zbrinula organizacija za zaštitu životinja “Zante”.

Pročitajte još:
DRUGARSTVO NEMA CENU: Pas nedelju dana čuvao drugaricu koja je upala u provaliju! (FOTO)

– U početku smo bili zabrinuti za njega. Bio je u teškom stanju, a tri dana nije ništa jeo. Ono šo nismo očekivali je da pas ima i svoju Juliju 😉 Kada smo ga unosili u auto, nije bilo šanse da nju ostavimo tamo, jer je njihova ljubav „prštala“ na sve strane, rekli su iz Prihvatilišta!

upucanog psa petface

Ono što je najzanimljivije je da se pas polako oporavljao, a uprkos velikom broju pasa koji žive u ovom skloništu, Romeo i Julija su i dalje bili nerazdvojni. Sedeli su jedno pored drugog, odvojeni od  ostalih!

– Sigurno su se poznavali i pre nesreće, jer je gotovo nemoguće da su se poznavali tri dana i da su se u tom periodu toliko zavoleli! Ovo je svakako jedna od najslađih priča u koje sam ikada bila uključena i drago mi je što se sve završilo dobro, rekla je jedna od volonterki i spasilaca!

Detalji oko nesreće koja je zadesila Romea i dalje su nepoznati. Veterinari su ubeđeni da su psi napušteni i ostavljeni, bez obzira što su rasni! Čeka se pogodan udomitelj, koji će, naravno, morati da ih udomi u paru!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstFILMSKA PRIČA: Pas Lilika se odriče dela obroka kako bi nahranila svoje štence! (VIDEO)
Sledeći tekstBuldog: ljubimac koji hrče i osvaja svet!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime