Naslovna VESTI PSI UVEK NA STRANI PRAVDE: Pas napao policajca koji je maltretirao učesnika protesta

UVEK NA STRANI PRAVDE: Pas napao policajca koji je maltretirao učesnika protesta

0
policijski pas napao policajca

Evo dokaza da korupcija ne vlada među svim policajcima, kao što se često priča. Psi koji su trenirani da budu deo policije ne uče samo da budu podrška patrolama, već izgleda i da prepoznaju kada je ona druga strana „u pravu“. Vesti koje nam stižu iz Velike Britanije svedoče upravo o tome.

policijski pas napao policajca

Naime, na ulicama Bristola se poslednjih dana dešavaju ogromni neredi. Građani protestuju protiv uvođenja novih zakona koji se tiču ovlašćenja policije kada su u pitanju demonstracije. Ako bi britanski parlament usvojio predlog ovog zakona, policija bi imala veću kontrolu nad protestima i mogla bi da odredi na primer, dozvoljeni nivo buke koji učesnici ne bi smeli da prekorače.

NEOPISIVO NASILJE I ZLOČIN: Deca bacila štene u vatru u kaminu!

Međutim, mnogima je pažnju skrenuo video koji je postavljen na društvene mreže nakon protesta. Ovaj snimak se pojavio na Tviteru i prikazuje policijskog psa kako napada ni manje ni više nego policajca! Jasno se vidi kako pas skače na predstavnika vlasti koji je držao fotografa, grabi ga za uniformu i pokušava da ga odvuče, dok drugi policajac pokušava da razdvoji psa od kolege. Ono što je ostalo nejasno jeste pravi razlog iz kog se to dogodilo.

policijski pas napao policajca

Ipak, pre nego što je pas skočio na uniformisano lice prema kom bi trebalo da bude poslušan, vidi se kako taj isti policajac u društvu još nekoliko njih napada jednog predstavnika medija. U pitanju je bio fotograf koji je pokušavao da isprati protest. Taj napad se, naizgled, dogodio bez opravdanog razloga pa i ne čudi reakcija psa na nasilje.

policijski pas napao policajca

Neki učesnici su tvrdili da su drugi policijski psi bili agresivni prema njima, ali ovom psu je izgleda bilo jasno gde se povlači granica između održavanja reda i zloupotrebe sile.

policijski pas napao policajca

U sukobima su povređeni i učesnici protesta i policajci. Nikome ne ide u prilog nasilno rešavanje demonstracija, a najmanje od svega su zaslužili da budu povređeni psi, iako su trenirani za ovako stresne situacije. Ipak, zadivljujuće je što njihov instinkt i u haosu može da prepozna ko je nasilnik, a ko žrtva.

HEROJI: Vatrogasci bez razmišljanja uleteli u požar da bi spasili životinje

Policijski pas sa snimka je vrlo brzo postao heroj na društvenim mrežama. Ljudi su komentarisali kako je pas „samo radio svoj posao“, kako je „učinio upravo ono za šta su ga trenirali“ i kako uvek treba da verujemo svojim psima ako pokazuju da im se neko ne dopada.

Izvor: Bored Panda

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstPAS SPREČIO TRAGEDIJU: Lajanjem upozorio dečaka na požar!
Sledeći tekstLOVCI I DALJE UBIJAJU PSE: Ako ne dokažu ubistvo sa pet repova pasa ili mačaka moraju da plate dodatnu članarinu

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime