Naslovna VESTI PSI LOVCI I DALJE UBIJAJU PSE: Ako ne dokažu ubistvo sa pet repova...

LOVCI I DALJE UBIJAJU PSE: Ako ne dokažu ubistvo sa pet repova pasa ili mačaka moraju da plate dodatnu članarinu

0
lovci ubijaju pse

Građani iz više gradova u BiH uputili su brojne prijave i žalbe udruženjima za zaštitu životinja zbog učestalih slučajeva nezakonitog ubijanja pasa od strane lovaca i lovačkih udruženja. Portal 072info.com je preneo saopštenje koje je uputilo 17 udruženja za zaštitu životinja i okoliša u BiH.

lovci ubijaju pse

U saopštenju se upozorava na sad već alarmantno stanje koje je posledica nezakonitih radnji lovaca i lovačkih udruženja koja sprovode masovna ubijanja velikog broja nedužnih, pitomih napuštenih ali i vlasničkih pasa i mačaka. Veliki broj slučajeva je dokumentovan izuzetno uznemirujućim fotografijama i potresnim svedočenjima zaštitara i vlasnika ubijenih životinja.

Pročitajte i ovo: PUCAO I UBIJAO PTICE PO GRADU: Da li će biti primereno kažnjen!

lovci ubijaju pse

Napušteni psi se ubijaju u naseljima, na deponijama a lovci čak ulaze u privatna dvorišta i ubijaju vlasničke pse. Vlasnici su prijavili policiji ova nezakonita ubistva a do danas nije pokrenuta ni jedna istraga niti je ijedan počinilac proglašen odgovornim, navodi se u saopštenju.

Preporučujemo: NELJUDSKI I OPASNO: U blizini centra Valjeva pronađeno tridesetak poluraspadnutih tela lisica

Vrhunac dokaza o kršenju zakona predstavlja i nedavna izjava bivšeg lovca, Hasić Seada: “predsjedništvo Lovačkog društva Tuzla donijelo je odluke po kojima svi lovci, pored obaveze učešća u organizovanim akcijama uništavanja “štetočina”, moraju donijeti repove “štetočina”, kao dokaz da su ubili npr. 5 pasa ili 5 mačaka, dvije lisice ili jastreba, uz to još jednog psa, kako bi namirili 500 poena, ili ako to nemaju, prilikom plaćanja godišnje članarine, dužni su uplatiti dodatnih 50 KM, što čini iznos od oko 50% godišnje članarine.”

lovci ubijaju pse

Po Zakonu o zaštiti i dobrobiti životinja u BiH, životinju može usmrtiti samo osoba osposobljena za te poslove a to su doktori veterinarske medicine. Usmrćivanje se mora obaviti tako da se životinji obezbedi brza smrt bez patnje. Ubijanje iz lovačkih pušaka to sigurno nije.

Izvor:  072info.com

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstUVEK NA STRANI PRAVDE: Pas napao policajca koji je maltretirao učesnika protesta
Sledeći tekstSTRAVIČNO: Ovog psa su ubili lovci, evo šta im je poručio vlasnik

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime