Naslovna VESTI UŽAS U NEMAČKOM ZOOLOŠKOM VRTU – Najava direktorke izazvala brojne reakcije

UŽAS U NEMAČKOM ZOOLOŠKOM VRTU – Najava direktorke izazvala brojne reakcije

0
beli medved u zoo vrtu

Zbog pandemije koronavirusom, zoološki vrt u gradu Nojmunster na severu Nemačke je zatvorio svoje kapije za posetioce. Ovaj vrt ima oko 700 životinja i u potpunosti se finansira od prodaje ulaznica i donacija. Sada kada nema posetilaca suočio se sa ozbiljnim problemom finansiranja.

Pročitajte obavezno i ovo: PROLEĆNE OPASNOSTI

Direktorka Verena Kaspari je izjavila: „Ako nam ponestane novca za nabavku hrane ili dobavljači ne mogu da nam je dostave zbog ograničenja kretanja, bićemo primorani da ubijemo neke životinje i koristimo ih za ishranu drugih!“ Napomenula je da bi to bio najgori mogući scenario i da bi prvo koristili koze i jelene za hranu.

vukovi u zoo vrtu

SPASENI U POSLEDNJI ČAS: 423 psa spaseno iz klanice u Kini

Iako je obećana hitna finansijska pomoć države, ona još uvek nije stigla. Još 31. marta udruženje koje predstavlja 56 najvećih zooloških vrtova u Nemačkoj, zatražilo je od vlade da im obezbedi pomoć od 100 miliona evra kako bi održali populaciju životinja tokom perioda pandemije.

mesojedi u zoo vrtu

ZAŠTO PSI VOLE DA JEDU MAČJI IZMET?

Direktorka je još izjavila: „Imamo novca da nabavljamo hranu samo do polovine maja. Da, ubijanje životinja je užasno, ali mi imamo veliki broj životinja mesojeda. To ne bi bilo ništa novo. Nadam se da do toga neće doći.“ Izjava je šokirala mnogobrojne posetioce ovog zoološkog vrta i izazvala brojne reakcije. Udruženje zooloških vrtova je poslalo poruku da ubijanje životinja u svrhu ishrane nije stav koji dele i ostali zoološki vrtovi ograđujući se od ovog apela.

Petface Viber zajednica

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstŠIK ILI „ŠIT“?: Sve više pasa nosi zaštitne maske protiv korona virusa
Sledeći tekstPSI POMAŽU U OTKRIVANJU ZARAŽENIH: Da li psi mogu da nauče da osete prisustvo virusa Covid-19

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime