Naslovna VESTI PSI DVOJAC SA ZELENOG VENCA: Vanja i njegov haski Haki – ulični svirači...

DVOJAC SA ZELENOG VENCA: Vanja i njegov haski Haki – ulični svirači – zabavljaju Beograđane!

0
Vanja i njegov haski Haki petface2

Vanja i njegov haski Haki je dvojac koji sigurno niste zaobišli ukoliko ste bar jednom prošli popularnim Zelenim vencem. Reč je o možda najpopularnijem dvojcu, uličnim sviračima, koji svakodnevno zabavljaju Beograđane!

– Kada sam ga prvi put izveo  i smestio ga pored mene dok sam ja štimovao instrument –  narod je poludeo. Okupili se na njega k’o na belu vranu. Onaj ga ljubi, onaj ga slika, snimale me novine.  Ja se tome nisam nadao, za magazin Pas kaže Vanja Stojkov!

NAJSLAĐA PUBLIKA: Ulični svirač svira mačićima koji ga verno slušaju! (VIDEO)

Inače, Vanja je vrlo iskusan i nadasve talentovan muzičar! Nekadašnji je gitarista pokojnih Šabana Bajramovića i Bobana Voza Piromanca, a sada muzičar koji u prolazi Zelenog venca u Beogradu svira na balalajci putnicima i drugim prolaznicima.

Sa belim, hemingvejskim panama šeširom na glavi u sedećem položaju sve to pomnom prati Haki, trogodišnji haski. Njegov najbolji prijatelj, i može se reći, poslovni partner.

Vanja i njegov haski Haki petface2

– Haki sedi i pozira. Stavim mu šešir. On izgleda kao gospodin. Ja sviram balalajku. A verujte mi, Haki i peva. Doduše, ja ne mogu da ga nateram, ali suprugu sluša i sa njom peva. Ona može da ga ubedi. Ona je odrasla sa životinjama i sa njima zna odlično. Nema dileme, on je najveća atrakcija Zelenog venca, kaže Vanja.

STRUČNJACI DOKAZALI: Psi najradije „đuskaju“ uz Bijonse! (VIDEO)

Kako je objasnio njegov vlasnik, Haki obožava svoj posao! Svaku pesmu poznaje napamet, a u muzici uživa!

– On stvarno uživa. Ma čudo vam je taj moj pas. Nema lepšeg niti pametnijeg od njega. Meni žao što nema usta da priča. Šta da vam kažem: on mene voli, a ja njega obožavam, dodaje Vanja!

Susreće se i sa brojnim kritikama, ali Vanja – kaže ne mari za njih – jer njegov najbolji prijatelj Haki uvek ima svežu vodu i hranu, a kada završe sa „poslom“ idu u topli dom u kome godinama žive zajedno!

Pas ima tri godine, a u februaru ove godine prvi put je sa Vanjom krenuo na „posao“. Žive u Borči, a na posao svakog dana idu autobusom! Ulaze na poslednja vrata kako bi izbegli neprijatnosti sa vozačima.

– Putnici su prijatni, ali šoferi prave problem. Viču “izbaci napolje psa“. Nisam ni ja mutav.  Kažem „neću, dođi ako smeš pa ga sam izbaci“. To je naravno blef, jer je Haki miran kao bubica, nastavlja Vanja.

Preslatki su! Mi ih obožavamo, a vi?

Izvor: magazin Pas

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.