Naslovna VESTI PSI STRUČNJACI DOKAZALI: Psi najradije „đuskaju“ uz Bijonse! (VIDEO)

STRUČNJACI DOKAZALI: Psi najradije „đuskaju“ uz Bijonse! (VIDEO)

0
Bijonse petface

Bijonse je svetska diva broj 1: na svom You Tube kanalu ima preko 2 miliona pratilaca, na Instagramu preko 70, a na Facebook-u preko 60 miliona obožavatelja! Ovim brojkama od danas se mogu dodati i četvoronožni fanovi, jer ako je suditi po novom istraživanju, psi radije slušaju modernu od klasične muzike 😉

Zanimljivo istraživanje sproveli su stručnjaci iz kompanije Sony i dr Ana Vilkinson, a rezultati do kojih su došli pokazuju da popularna muzika ima I svoje nove fanove – pse!

Pročitajte još:

SJAJNO: U ovom rezervatu postavljeni su televizori kako bi se životinje osećale „kao kod kuće“!

Stručnjaci iz kompanije Sony znaju da se u muzici najlepše uživa sa najbližima, pa su povodom predstavljanja GTK-XB7 audio sistema velike snage organizovali istraživanje „Muzičke preferencije domaćih pasa“, kako bi otkrili kakve pesme prijaju čovekovom najboljem prijatelju.

Bijonse petface

Studija je sprovedena u saradnji sa dr Anom Vilkinson, stručnjakom za percepciju kod životinja.

Eksperiment je pokazao da gotovo dve trećine ispitanih pasa, tačnije 62% njih, spontano radije bira da sluša modernu muziku, u odnosu na klasične kompozicije koje je izabralo 38% pasa.

Pročitajte još:

NAJSLAĐA PUBLIKA: Ulični svirač svira mačićima koji ga verno slušaju! (VIDEO)

Naime, kada im je dat izbor između dva žanra, psi su značajno češće birali i duže se zadržavali ispred zvučnika sa popularnom muzikom nego sa klasičnom, što sugeriše da više uživaju u slušanju energičnih ritmova.

Bijonse petface

Za potrebe puštanja muzike tokom eksperimenta korišćena su dva Sony GTK-XB7 audio Sistema, tako što je pet parova pesama (jedna popularna i jedna klasična) puštano istovremeno, nasumičnim redosledom i sa nasumičnim rasporedom zvučnika, kako bi se obezbedila objektivnost istraživanja. Kao stimulans su poslužile čuvene klasične kompozicije, poput Mocartove „Male noćne muzike“ i „Sedme simfonije“ L. v. Betovena, kao i svetski hitovi među kojima su „Single Ladies“ od Bijonse i „Hound Dog“ Elvisa Prislija.

U prilog ovoj tvrdnji, kompanija “Sony” kreirala je I spot a vi kliknite na PLAY I pogledajte koooooliko se zabavljaju uz poznate pop numere.

Isprobajte I vi kod kuće, pa nam javite rezultate 😉

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstDA LI JE NEČIJI: Nikola je u centru Bačke Palanke pronašao pulina!
Sledeći tekstDNK TESTOVI ZA ANALIZU IZMETA: Sjajna ideja da se identifikuju vlasnici koji ne čiste za svojim ljubimcima!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime