Naslovna VESTI PSI Kako da i vaš pas postane OMILJENI KOMŠIJA?

Kako da i vaš pas postane OMILJENI KOMŠIJA?

2
vaš pas petface

vaš pas: Zašto da samo vi uživate u društvu svog ljubimca? Naučite ga da ga voli ceo komšiluk! Kako bi stanari vaše zgrade dobili idealnog komšiju, potrebno je mnooogo strpljenja, a “komšijsko vaspitavanje” treba početi još dok je pas štene.

Međutim, ako to niste uradili na vreme, ne brinite – ako i sada krenete sa obukom, možete od vašeg psa napraviti dobrog komšiju. I u kasnijem životnom dobu, pas se može obučiti da poštuje bar osnovne komande.

Pročitajte još:
VRLO KORISNO ZNATI: Šta kada se ljubimac izgubi?

Možda i najbolji način da psi izgrade svoj osećaj poslušnosti, jeste pohađanje škole poslušnosti. Odgajivačnice, mnoge organizacije i kinološki klubovi nude svoje kurseve poslušnosti. Takođe, na raspolaganju su vam i mnoge dobre knjige na ovu temu.

vaš pas petface

Najčešće “loše navike” su: prljanje trotoara, “sređivanje” komšijskog dvorišta, stalno lajanje. Postoji zakonska obaveza čišćenja za psom na ulici – pokažite odgovornost prema svom okruženju i to će biti jedan od koraka u pravcu titule dobrog komšije i za vas i za vašeg ljubimca.

Pročitajte još:
DOKAZANO: Pas je najbolje oružje za pobedu nad lenjošću!

Ako živite u kući, ograđeno dvorište će biti jedan od najboljih načina da svog psa držite što dalje od kopanja i “sređivanja” komšijskog dvorišta.

Takođe, ne dozvoljavajte mu da skače i laje na ogradu, naročito kada su deca blizu. Svaki put kada neko dete prođe ili se zaustavi pored ograde, neka vaš pas bude nagrađen!

vaš pas petface

Pas koji neprestano laje, takođe može postati smetnja za komšiluk. Pekomereni lavež može biti rezultat dosade, anksioznosti ili preduge samoće psa. Zato redovno šetajte svoje ljubimce, igrajte se sa njima, nabavite im lopte i slične igračke i time ćete stati na put dosadi.

Videli ste, nema ničeg komplikovanog. Uz malo strpljenja i doslednosti vaš pas će postati omiljeni komšija kog će voleti i šetati i sa kim će se igrati svi stanare vaše zgrade 🙂

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstBRAVO: Učenici 6. i 7. razreda pokrenuli inicijativu – obeležili pseći izmet na zelenoj površini!
Sledeći tekstUŽICE: Spašen pas koji je bio zaglavljen u mreži koja štiti od odrona!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime