Naslovna VESTI PSI PRESTRAŠNO: Serija trovanja pasa na SEVERU KOSOVA

PRESTRAŠNO: Serija trovanja pasa na SEVERU KOSOVA

0
serija trovanja pasa

Trovanja pasa ne prestaju da se dešavaju. U periodu od marta do pre nekoliko dana U Kosovskoj Mitrovici i Zvečanu zabeleženo je više namernih trovanja. Zbog čega nadležni ne reaguju na ovakvo divljačko ponašanje prema psima iako to ugrožava i decu i odrasle nikako ne može biti objašnjeno. Pogledajte crnu hroniku koju beleže aktivisti Udruženje za zaštitu životinja “Šapa” iz Kosovske Mitrovice.

4. marta je otrovan ulični pas Bokica. Živela je u ulici Vlade Ćetković u severnom delu Kosovske Mitrovice i bila omiljena kod dece i odraslih iz komšiluka. Bila je sterilisana i vakcinisana protiv besnila.

serija trovanja pasa

12. marta je objavljeno da je ženka Bela, koju su nekoliko dana bezuspešno tražili stanari zgrada kod Komercijalne banke i apoteke u Zvečanu nađena otrovana i mrtva. Pas je 6 godina živeo u tom kraju grada. Bila je sterilisana i veoma pitoma – ljubimica dece.

serija trovanja pasa

UŽAS NA PEŠTERU – Ubijen pas bezdušno bačen pored puta (Video)

12. marta u Kosovskoj Mitrovici pronađen je otrovan pas koji je još davao znake života. Iako su aktivisti Udruženja Šapa stigli veoma brzo na lice mesta Žuta, kako joj je bilo ime je uginula. I ovaj pas je bio sterilisan, vakcinisan protiv besnila i vidno obeležen.

serija trovanja pasa

Istog dana, otrovan je vlasnički pas Kali. Stara svega 7 meseci otrovala se tokom šetnje na povocu od otrova koji je baćen za lelenu površinu centru Kosovske Mitrovice. Posle nekoliko dana borbe njen organizam nije izdržao. Kali nije bila agresivna, nikada nikoga nije napala pa je potpuno nejasno kome je bilo važno da ubije ovog psa.

serija trovanja pasa

NESTAO BEZ TRAGA: maskota tržnog centra Piramida žrtva jednog čoveka!

10. april. U Nemanjinoj ulici u Leposaviću otrovana je lokalna ljubimica Milica. Zločinac je iskoristio policijski čas i zabranu kretanja da postavi otrov kako bi sprečio bilo kakvu pomoć nesrećnom psu. I ona je bila sterilisana i vakcinisana. Kakvu narav je imala Milica svedoči njeno ime dok slike svedoče u kakvim mukama je skončala.

serija trovanja pasa

13. maj je bio posebno težak. U blizini picerije kod studentskih domova nađena su dva otrovana psa u Severnoj Mitrovici. Iako su aktivisti Udruženja Šapa pokušali da im pomognu nije im bilo spasa.

serija trovanja pasa

UDOMLJEN PA STAVLJEN NA LANAC?! Žule nije zamišljao svoj život ovako!

16. maj. Zločinci se nisu zadovoljili otrovom. Pas Rolf ili Meda kako su ga sve zvali ubijen je iz vatrenog oružja. Maskota šetališta i ljubimac dece. Šta je nagnalo osobu čiji se identitet najverovatnije nikada neće otkriti da izvede ovako monstruozan čin, ne može se ni pretpostaviti. Ali sigurno je, da nije ništa dobro.

serija trovanja pasa

Nažalost, ovo su samo prijavljeni i registrovani slučajevi. Čak i da nema još mnogo onih koje niko nije prijavio, što je mnogo – mnogo je. Neka trovanja su prijavljena policiji i tužilaštvu a neka nisu. Ljudi se plaše da prijavljuju trovanja pasa u ovoj situaciji kada vlada epidemija korona virusa kako ne bi bili izvrgnuti javnoj kritici i podsmehu. Zločinci to koriste i nastavljaju da ugrožavaju pse ali i decu i ljude. Pitanje je dokle će se to sve tolerisati!?!

Izvor i foto: Facebook Udruženje za zaštitu životinja “Šapa” iz Kosovske Mitrovice.

Petface Viber zajednica

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstPSI TINEJDŽERI: Da li je vaš pas u pubertetu?
Sledeći tekstPSI IZA DUGE: Kako im odajemo počast? (VIDEO)

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime