Naslovna Komercijalna grupa MJ SVET BIOGANCE odgovara: Kako da otpetljate pseću dlaku

BIOGANCE odgovara: Kako da otpetljate pseću dlaku

0
otpetljate petface

Kao što ljudi imaju problem sa umršenom kosom, tako i psi mogu imati problema sa zapetljanom dlakom koja može da se zatim pretvori u čvorove. Veoma je bitno dlaku uklanjati brzo i redovno, kako bi se izbeglo stvaranje rana. Dok je u nekim slučajevima potrebna pomoć profesionalca kako bi se krzno održavalo, trebalo bi da svako može da otpetlja dlaku svoje kuce sam kod kuće.

Ono što vam je za tu priliku potrebno: makazice za održavanje dlake, češljić i sprej za otpetljavanje zamršene dlake.

otpetljate petfacePrvobitno je potrebno da iščetkate oblast oko zapetljane dlake, kako biste imali jasnu sliku o tome koliki je čvor i šta vam je sve potrebno da biste rešili problem.

Pročitajte još: OD OČAJA DO SJAJA: Transformacija „gomile smeća“ u prelepe pse!

Isecite mali deo zamršenog krzna koji je najviše udaljen od kože psa, koristeći makazice. Ponekad će ovo oslabiti zapetljani deo i dozvoliti vam da lakše iščešljate stvorenu petlju. Ukoliko to ne pomogne, neophodno je uložiti još malo truda.

Podelite zapetjlano krzno na nekoliko manjih oblasti, koristeći češalj. Time što ćete se baviti manjim delovima upetljane dlake, imaćete manje problema i nećete povrediti psa.

otpetljate petfaceNakon toga nanesite sprej za otpetljavanje krzna. Utrljavajte nežno prstima, tako da se postepeno dlaka opusti i omogući lakše češljanje.

Držite deo zapetljane dlake u jednoj ruci, a češljem zatim počnite da četkate dlaku najudaljeniju od kože psa. Razdvajajte dlaku postepeno i lagano. Ukoliko je potrebno, dodajte još malo spreja kako bi sve išlo glatko. Pređite na sledeći deo zapetljane dlake i ponavljajte proces, sve dok se ne rešite svih zapetljanih delova i dok ljubimac ne bude oslobođen čvorova.

Pročitajte još: BIOGANCE: Dodir prirode za savršeno krzno vašeg ljubimca!

Kako bi sve ovo išlo kao podmazano, preporučujemo vam sprej Xtra ’Liss Tangle Remover brenda Biogance. Ovaj preparat je odlično rešenje za uklanjanje čvorova veoma zamršene dlake.

otpetljate petfaceUkoliko želite što bolje rezultate i da se vaš psić ne muči, naprskajte sprej direktno na čvorove i sačekajte dva minuta. Nakon toga četkajte uz dlaku, a zatim niz dlaku razmrsite. Sprej možete primeniti na krzno pre kupanja, ali i na vlažno krzno pre sušenja.

Uz Biogance, vaša kuca ne mora da bude holivudska zvezda da bi izgledala besprekorno. 🙂

Prethodni tekstGreške koje svaki vlasnik ljubimca bar jednom učini!
Sledeći tekstBEOGRAD: Vesni i Astoru, njenom psu vodiču slepih, nisu dozvolili ulazak u objekat!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime