Naslovna VESTI PSI ZAMALO PREKASNO: Žena spasila psa sa pruge u zadnji čas

ZAMALO PREKASNO: Žena spasila psa sa pruge u zadnji čas

0
spasavanje psa sa pruge

Nina Lav je postala heroj nacije odavno, budući da je poznata po tome što spasava napuštene pse sa ulica Filadelfije i pruža im drugu šansu za lep život. Međutim, poslednje takvo spasavanje zamalo je imalo tragičan kraj.

spasavanje psa sa pruge

Lavova je obaveštena da se u jednom parku, u blizini prometne železničke pruge, nalazi napušteni pitbul i odmah je shvatila da mora brzo da dela. Požurila je ka mestu gde je lociran pas i ubrzo je ugledala belo-sivog psa na šinama.

Pročitajte i ovo: TAKO SE TO RADI – Udomljavanje pasa na utakmicama prve lige!

U nastupu čistog altruizma, Nina Lav je rizikovala sopstveni život da bi spasila psa. „Znala sam da će voz uskoro naići jer je jedan prošao baš pre nego što se ona spustila na šine“, ispričala je Lavova za portal The Dodo. „Ovde vozovi idu na svakih deset do 15 minuta.“

Ženkica pitbula bila je veoma uplašena i udaljavala se od Lavove, koja je znala da vreme nije na njenoj strani i da ga nema za gubljenje. Pozvala je prijatelja da dođe i dovede psa kog je čuvala, Tedija.

Pročitajte i ovo: HUGO – Ima osam, devet meseci, ali ŽIVI tek MESEC dana!

Tedi je bio odlična distrakcija, ali i uteha koja je bila potrebna uplašenom psu – dozvolila je spasiocima da je uhvate i sklone sa šina. Lavova i njen prijatelj toliko su se skoncentrisali da pomognu psu da nisu uopšte čuli da sledeći voz nailazi. „Doslovno nekoliko sekundi nakon što smo se sklonili sa pruge, voz je naišao. Nama je skočio adrenalin, toliko da uopšte nismo čuli sirenu koja nas je upozoravala“, rekla je dobročiniteljka.

spasen u poslednji čas

Lavova je izjavila i da je veoma svesna rizika koje sa sobom nosi izbavljanje životinja. Međutim, ona je na njih spremna jer smatra da nedužni psi moraju da imaju nekoga ko će biti njihov glas. „Mogla je da pogine, svi smo mogli, ali ja sam spremna da učinim sve zato što psi zaslužuju drugu šansu u životu. Ipak, više se ne vraćam na šine,“ kroz smeh je prokomentarisala.

spasen u poslednji čas

Ženka pitbula dobila je ime Ksena i pregledao ju je veterinar uz zaključak da je u prošlosti verovatno bila zlostavljana. Lavova ne može da zadrži sve pse koje spasi, ali brine o njima dok im ne nađe stalni dom. Podelila je Kseninu sliku na društvenim mrežama i zamolila da se svi aktiviraju da ovoj dušici nađu porodicu koja će je voleti. Ksena je predivno, ali preplašeno stvorenje, i uživa u šetnjama, ćufticama od mesa i češkanju.

Nimalo iznenađujuće, nije prošlo mnogo kada se neko prijavio da pazi na Ksenu dok je neko ne udomi zauvek, a srećna kujica dobila je i šoping turu od Lavove, gde je uživala u isprobavanju preslatkih kostima za Noć veštica i gomili poslastica.

Izvor: Animal Rescue Site

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.