Naslovna VESTI PSI ZAPOSLENI U SUZAMA: Ovaj čovek je zahtevao nešto neobično, ali tako plemenito...

ZAPOSLENI U SUZAMA: Ovaj čovek je zahtevao nešto neobično, ali tako plemenito od osoblja azila

0
udomljen stari pas

Ako ste u prilici da udomite životinju i to odlučite da uradite, taj čin je zaista veličanstven. Time, bez preterivanja, spasavate jedan mali život koji bi možda na kraju bio osuđen na eutanaziju kada ne bi bilo zainteresovanih da ga udome.

udomljen stari pas

Nažalost, nisu svi psi te sreće da na njih naiđe neko ko će želeti da im postane porodica. Džek, trinaestogodišnji mešanac jazavičara, primljen je u SPCA azil u Pensilvaniji pre nekoliko nedelja, nakon što je njegov vlasnik preminuo. Zbog starosti, Džek pati od zubnih bolesti, ima šum na srcu i tipične izrasline svuda po telu, normalne za starije pse. Izgleda u skladu sa godinama, i ako su zaposleni u azilu smatrali da je presladak, svi potencijalni udomitelji jednostavno bi prošli pored njegovog boksa. Tražili su mlađe, lepše pse.

Pročitajte i ovo: OD ZABAVE DO BORBE ZA ŽIVOT: Bezbrižan dan na plaži završio hitnom operacijom za Doli

Ali jednog dana, sreća se preokrenula u korist ovog dragog jazavičara. Čovek po imenu Vejn Mal ušetao je u azil i zamolio zaposlene da ga upoznaju sa najstarijim psom o kom brinu. Oni su se odmah dosetili Džeka i izveli ga da se upozna sa posetiocem.

udomljen stari pas

Bila je to ljubav na prvi pogled. Džek se ugnjezdio u Malovom krilu i toliko je bio opušten da je čak i zaspao. Mal je znao da je pronašao sebi prijatelja zauvek i odmah je počeo da popunjava papire za udomljavanje, na licu mesta. Zaposleni u azilu bili su toliko dirnuti ovim događajem da su o tome pisali na društvenim mrežama, a priča o Džeku i Vejnu je ubrzo postala viralna.

udomljen stari pas

Nažalost, nije retkost da na starije pse u skloništima niko ne obraća pažnju. Ali oni imaju toliko ljubavi da ponude! Vejn je zaista postao heroj azila i kada su ga upitali zašto je rešio da kući povede baš Džeka, rekao je: „Mislim da im treba dati šansu. U suprotnom, nemaju mnogo čemu da se raduju u životu.“

Pročitajte i ovo: ZATO ŠTO NEMA ZAKONA: Bez stida i srama, ladno izbacile mačiće na ulicu

Džek se lepo prilagodio novom domu. Organizacija posvećena jazavičarima je čak saznala za ovaj slučaj i ponudila Malu da plati troškove Džekovog lečenja. To nam govori da će o Džeku zaista imati ko da brine do kraja života.

Srećno, Džek!

Izvor: Wamiz.co.uk

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstZATO ŠTO NEMA ZAKONA: Bez stida i srama, ladno izbacile mačiće na ulicu
Sledeći tekstOSLOBOĐENA LANACA: Ne prestaje da se poljupcima zahvaljuje svom spasiocu

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime