Naslovna VESTI PSI HUMANOST: Beograđanka zaveštala stan za dobro životinja i prirode!

HUMANOST: Beograđanka zaveštala stan za dobro životinja i prirode!

0
zavestala stan petface

Uvek nas iznova obraduje kada čujemo priče o dobročinstvu ljudi prema životinjama. Neretko, oni i posle svog odlaska sa ovog sveta nastave da se bave zaštitom životinja i svojom brigom za životinje. Primer ovakvog nesebičnog čina ljubavi prema životinjama dala nam je beograđanka Ljubinka Vivčar koja je zaveštala svoj stan veličine 35 kvadratnih metara Organizaciji za poštovanje i brigu o životinjama ORCA.

Zahvaljujući poslednjoj volji mladića na samrti, jedna bolnica postala je “pet friendly”

-Ljubinka je bila veliki ljubitelj životinja i deo svog života je posvetila brizi o životinjama kojima je bila potrebna pomoć. Bila je upoznata sa radom i postignućima organizacije ORCA, te je i svoj poslednji poklon dala za dobro životinja, prirode i ljudi, napisali su na svom sajtu iz organizacije ORCA.

Organizacija ORCA je navela da inspirisani Ljubinkinim postupkom, vrednostima i životom, želi da uradi još više za budućnost dece, životinja i prirode.

zavestala stan petface

-Uskoro osnivamo naš prvi studentski dom, koji će poneti ime naše dobročiniteljke Ljubinke Vivčar. Ovaj studentski dom će biti namenjen dvema studentkinjama koje će svoju profesionalnu karijeru posvetiti zaštiti životinja i prirode, mladim ljudima, budućim stručnjacima koji će svojom profesijom veterinara, biologa, etologa, pravnika, sociologa, pedagoga ili neke druge struke, direktno pomoći milionima životinja u toku svog profesionalnog veka, piše na sajtu organizacije OCRA.

Ovakav divan gest daje nam nadu da ljubav prema životinjama nikada ne može da se ugasi i dok je dobrih ljudi, možemo se nadati dobrome i za životinje.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstKako pripremiti dete na SMRT LJUBIMCA?
Sledeći tekstI kamenje i izmet: Zašto moj pas jede “sve i svašta”?

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime