Naslovna VESTI PSI Zahvaljujući poslednjoj volji mladića na samrti, jedna bolnica postala je “pet friendly”

Zahvaljujući poslednjoj volji mladića na samrti, jedna bolnica postala je “pet friendly”

0

“pet friendly” bolnica: Ova vest stigla nam je iz sveta, a radi se o bolnici koja je dozvolila pacijentima intenzivne nege da im u posetu dolaze njihovi kućni ljubimci. Ovaj slučaj nije usamljen, a mi se iskreno nadamo da će u budućnosti ova sjajna ideja zaživeti svuda.
Onima koji se, nažalost, nađu među bolničkim zidovima, trenuci koje tamo provode ispunjeni su trenucima strepnje i neizvesnosti za sopstveno zdravlje. U tim momentima naravno, nedostaju im njihovi najbliži, ali i kućni ljubimci.

Pročitajte još: ODLUKA ZA SVE POHVALE: Ljubimci mogu u posetu bolesnim vlasnicima!

Mala kanadska bolnica Juravinski u gradu Hamiltonu, u Kanadi, donela je odluku, na opštu radost svojih pacijenata, da se u redu za posete mogu naći i kućni ljubimci. Ova odluka se odnosi na pacijente koji se nalaze na odeljenju intenzivne nege, koji će moći da uživaju u društvu svojih četvoronožnih prijatelja čitavih sat vremena.

Ovaj program ustanovljen je od strane porodice Zaharija Nobla. Zahari je mladić koje je prošle godine preminuo od Hodžkinovog limfoma, a njegova poslednja želja bila je da se ostalim pacijentima omogući druženje sa ljubimcima tokom primanja terapije u ovoj bolnici.

Mladićeva tetka, Dona Dženkins za lokalne medije, izjavila je sledeće:

Pre smrti, Zahari me je naterao da mu obećam da ćemo osnovati organizaciju koja će, svima onima koji izraze želju da vide svoje ljubice, tu želju i ispuniti.

"pet friendly" bolnica petface

Do sada je ovu novinu iskoristilo 25 pacijenata, a Deb Bučovski, pacijentkinja obolela od leukemije, o ovoj ideji, rekla je sledeće:

Za pacijente koji borave ovde, pravi je lek prisustvo njihovih kućnih ljubimaca.

U Juravinski bolnici, koja je postala “pet friendly”  zahvaljujući Zaharijevom programu, ova  ideja  se sprovodi zahvaljujući nesebičnoj podršci volontera i osoblja bolnice, kao i donacijama lokalne zajednice.

Pročitajte još: Psi sa posebnim potrebama uče decu sa invaliditetom da je OK biti različit! (FOTO)

Mi smo iskreno dirnuti Zaharijevom pričom i ovom sjajnom idejom, a moramo da dodamo da je ovaj mladić ostavio iza sebe predivno zaveštanje ostalim pacijentima koji se suočavaju sa najtežim trenucima u svom životu.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstJulija i Zoja su 10 godina provele u prikolici kamiona! A onda su PUŠTENE NA SLOBODU! (VIDEO)
Sledeći tekstBeogradski mačak Grafild ima 23 godine i mogao bi da postane najstarija mačka na svetu!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime