Naslovna VESTI PSI “ŠTANCERKA ŠTENADI”?! Bivša učesnica rijalitija otkupljuje ženke maltezera za 100 evra!

“ŠTANCERKA ŠTENADI”?! Bivša učesnica rijalitija otkupljuje ženke maltezera za 100 evra!

0

U Srbiji skoro 3.000 uzgajivačnica pasa koje nisu prijavljene, niko ih ne kontroliše i ne plaćaju porez. Štede na zdravlju životinja, ne vakcinišu ih, loše hrane, ne paze na krvne linije prilikom parenja, prodaju ih „na kilo“

Zovu ih „štanceri štenadi“. Gaje po pet-šest pasmina koje su popularne u tom trenutku, maksimalno štede na psima – ne vode računa o rodovskim krvnim linijama kod parenja, ne vakcinišu ih koliko treba, loše ih hrane, drže ih nabijene u malom prostoru, neki od njih, dok ne izađu iz ovakve „fabrike pasa“, uopšte ne vide dnevno svetlo…

MAMA GODINE! Ova patka za sobom vodi čak 76 pačića! (VIDEO)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

ŽRTVA NELEGALNIH ODGAJIVAČA I PREPRODAJE: Mila je UGINULA 5 dana nakon dolaska u novu porodicu!

Ima i onih „odgajivača“ pasa koji pare 20-30 ženki dva puta godišnje. Neka dobiju samo dva-tri kučeta po leglu (a bude ih više), koje će prodati za pedesetak do 100 evra po štencu, minimalna zarada je između 300.000 i pola miliona dinara, a obično premašuje taj iznos (jer bude više kučića, ili vlasnici isforsiraju parenja, ili skuplje prodaju štene).

„Štanceri štenadi“ gaje one rase koje su tog trenutka u modi. Poslednjih godina to su mali psi za stan: bišoni, pudle, francuski buldozi, maltezeri.

Čini se da je tako i ova mlada žena, nekadašnja učesnica rijalitija Parovi M.S rešila da se bavi ovim “unosnim” poslom. Nedavno je osvanula objava na jednoj Facebook grupi, gde dotična traži ženke maltezera.

Odmah se povela polemika, a u komentarima smo mogli pročitati samo reči osude. Onda smo naišli i na ovo…

Čini se i izgleda da je sasvim jasno o čemu se ovde radi… Da li je i ona još jedna od onih koje zovu “štenceri” životinja? Voleli bismo da grešimo, samo se nadamo da ćeo naj ko je i zadužen za ovo, ispitati sve i povesti računa o čemu se zapravo ovde radi…

Ne bismo  želeli da osudimo nekoga prevremena, mi samo želimo da probudimo svest kod ljudi, da pripaze od koga kupuju ljubimce, kao  i da prijave svako nehumano ponašanje prema istim.

Sigurnost i bezbednost životinja nam je na prvom mestu i sve što nije u skladu sa tim, pratimo, pišemo i nalazimo način da rešimo situaciju i slučaj.

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstSKANDAL U VELIKOJ BRITANIJI: Policajac optužen za PORNOGRAFIJU SA PSOM!
Sledeći tekstUŽAS U LICI: 3 nedelje držao psa bez hrane i vode – u međuvremenu se okotila a onda su svi UGINULI!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime