Naslovna Komercijalna grupa MJ SVET FORTAN: Problemi kod razvoja pasa velikih rasa

FORTAN: Problemi kod razvoja pasa velikih rasa

0
problemi petface

problemi: Razvoj skeleta kod pasa rezultat je kombinacije genetike, spoljašnjih faktora i ishrane. Iako se svi psi rađaju sa nepotpuno razvijenim kostima, štenci velikih rasa su skloniji razvoju koštanih i zglobnih bolesti tokom faze brzog rasta do prve godine života.

problemi petfaceŠtene koje prebrzo raste pod velikim je rizikom da stekne brojne zdravstvene probleme, jer ubrzan rast predstavlja veliko opterećenje na kosti, zglobove i ligamente. Samim tim, ubrzan rast može dovesti do loše strukture kostiju koja ih čini još osetljivijim na sve veću težinu tela.

Zapravo, srednje i velike rase, kao što su nemačka doga, nemački ovčar i labrador retriver, dostignu čak 50 odsto svoje veličine već nakon pet meseci svog života, dok male rase dostignu 50 odstvo svoje veličine oko četvrtog meseca, što je, proporcionalno gledajući, mnogo teže po skelet velikih pasa.

Pročitajte još: CAFORTAN: Savršen balans vitamina i minerala za optimalno zdravlje vašeg ljubimca!

Tokom normalnog rasta i razvoja, rast hrskavice prethodi formiranju kostiju. Hrskavica raste i postaje kalcifikovana. Jedan deo kalcifikovane hrskavice se resorbuje, dok drugi deo ostaje i koristi se kao okvir kosti. Kod velikih rasa pasa ovaj proces često nije isti.

problemi petfaceIshrana je jedan od najključnijih faktora koji utiču na razvoj mišićno-skeletnog sistema, a proteini i kalcijum su neki od kritičnih nutritivnih komponenti koji utiču na razvoj skeleta. Kada se pas prekomerno hrani ili mu se daju suplementi u većoj količini nego što je to potrebno, to može biti pogubno za normalan razvoj skeleta.

Pročitajte još: CAFORTAN: Idealan preparat za pravilan rast i razvoj vašeg ljubimca!

Bez obzira na to za koji brend hrane ste se odlučili, ono što morate znati jeste da sadržaj proteina, kalcijuma i ugljenih hidrata, kao i ukupna kalorijska vrednost igraju vitalnu ulogu u odgovju i razvoju vašeg šteneta.

Kako biste pomogli svom psu da se pravilno razvije i da nema problema sa kostima, preporučujemo vam Glykan Compact brenda Fortan. Ovaj preparat sadrži materije koje su važne za razvoj zglobova, hrskavica i lokomotornog sistema pasa.  Takođe, čini telo elastičnim i doprinosi obnavljanju sinovijalne tečnosti koja povezuje tkivo sa hrskavicom.

problemi petfaceVodite računa o zdravlju i dobrobiti vašeg psa, jer zdrav pas je srećan pas, a srećan pas je zadovoljan vlasnik! 😀

Prethodni tekstDIVNO: Istraživanje pokazalo da ljubimci u Japanu žive duže!
Sledeći tekstUSREĆITE vašeg ljubimca tako što nećete raditi ove stvari

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime