Naslovna VESTI PSI ZVAĆU GA ČOKO – Priča žene velikog srca koja je spasla povređenog...

ZVAĆU GA ČOKO – Priča žene velikog srca koja je spasla povređenog psa ostavljenog kraj puta

0
zvaću ga Čoko

“Krajnje je vreme da neki internet zaštitari prestanu da se bave zivotnjama i izadju na teren! Da iz mesta po Srbiji počnu da spasavju u svojim dvorištima i oko njih, a ne da čekaju da neko drugi dodje da rešava probleme u “njihovim dvorištima” pošto su dovoljno pismeni da se registruju kao udruženja i naprave starnice na družtvenim mrežama, da sakupljaju donacije i bave se navodno spasavanjem životnja dok drugi, fizička lica rade u tišini više od mnogih udruženja.” – izrevoltirano je napisala Vesna Miladinović Nedeljković posle više dana borbe da se spase život nesrećnom psu koji je pronađen u mestu Saraorce kraj Smedereva.

Rekli bi smo s pravom. Njena želja i nesebičan trud sa Jelenom Arsenijević da pomognu nesrećnom psu odmah su postali predmet manipulacija na društvenim mrežama. Ali, da počnemo ispočetka.

zvaću ga Čoko

Sve je počelo 5. Januara kada je Jelena Arsenijević objavila post na kome se vidi mali braon pas koji leži očigledno teško povređen. Ona je, iako bez ikakvog iskustva u pomaganju činila sve da nekako obezbedi pomoć za psa. Petface.net je dva dana nakon toga objavio vest o ovom nesrećnom psu.

DA LI ĆE DOBITI POMOĆ? – Udaren pas već dva dana leži pored puta

Po Vesninim rečima, digla se velika prašina od strane dušebrižnika koji su navodno želeli da pomognu. U tom trenutku Jelena je jedina koja obilazi psa, daje mu hranu i vodu. Vesna joj objašnjava da ne pomera psa jer po fotografijama vidi da su psu povređene noge i zadnji kraj tela kao i da očigledno ima i unutrašnje povrede.

zvaću ga Čoko

Iako je vreme božićnih praznika, Vesna uspeva da teškom mukom pronađe prevoz do Saraosca i kreće na put iako nikada nije bila u tom mestu. “Ostavim svoje porodične obaveze i krenem sa čovekom koji je pristao da me vozi za iznos od 50 eur za putne troškove i njegovo vreme, na dug, nakon odbijanja pet taxista koje sam. kontaktirala, lupanja cifara kao da želim da idem u Afriku…. – priča nam Vesna.

Vesna je preuzela psa i odvela ga u Beograd u veterinrsku ambulantu. Na pregledu je utvrđen prelom karlice i prednje desne noge. Ipak, abdomen je bio najveći problem. Imao je veliki otok koji je izazvao kilu, pukao mu je trbušni zid. Veterinari su predviđali bar tri hirurške intervencije. Pre toga pas je morao da se potpuno stabilizuje. Vesni nije preostalo ništa drugo osim da čeka zajedno sa veterinarima da se oslabljen organizam kučeta oporavi.

zvaću ga Čoko

Zvaću ga Čoko dok ne dobije svoje “zauvek” ljude koji ce mu dati neko lepše i orginalnije ime – kaže Vesna nekoliko dana pošto su obavljene prve operacije. Noga i karlica su sanirane. Čoko sada čeka još jednu operaciju. Dobro se oporavlja. Imao je sreće da su Vesna i Jelena učinile sve kako bi ga spasle. Nisu okrenule glavu, nisu čekale da neko drugi pomogne…

ODLIČNA VEST – Udarenom psu koji je ležao kraj puta ukazana pomoć.

Ipak, Vesni ostaje pomalo gorak ukus u ustima posle svega. Nedugo pošto se priča o Čoku proširila po Internetu, počele su akcije prikupljanja pomoći. Vesna kaže da joj nije jasno ko su ljudi koji su javno počeli da skupljaju pomoć sa izjavama da plaćaju sve troškove za psa po kojeg je Vesna otišla na Jeleninu molbu.

pas čoku u ambulanti

Vesna kaže: “Za ovog psa JA dugujem 50 eura za prevoz i usluge veterinarske ambulante “Čarli i Graf”. Konačan iznos za ove usluge se još uvek ne zna ali to JA NA SVOJ OBRAZ DUGUJEM. Za ostale ambulante koje se spominju u prikupljanju novca nisam ni čula niti je Čoko ikada bio u njima”. Vesni je svaka pomoć neophodna, ali ona kaže da će se novac prikupljati kada budu bili poznati svi troškovi koje će ona dokumentovati.

zvaću ga Čoko

Ova žena heroj je reagovala onako kako mnogi ljudi, a pre svega organizacije za zaštitu i brigu o životinjama iz Smedereva i okoline nisu. Putovala je skoro 80 kilometara kako bi se odazvala pozivu devojke koja ju je dočekala u suzama jer je bila nemoćna da više pomogne. I zato njen revolt i gorčina u odnosu na “internet zaštitare” kako ih ona naziva. U Smederevu postoje organizacije koje brinu o životinjama, ali nisu se odazvale na poziv koji je spasavao život baš onog o kome brinu.

zvaću ga Čoko

Vesna se javno izvinjava ljudima koji su možda poslali pomoć izmanipulisani onima koji nikada nisu ni videli nesrećnog Čoka, a kamoli nešto učinili kako bi se on spasao.

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstPRAZNIČNA ČAROLIJA STIGLA I U AZILE: Kompanija dm obradovala naše „krznene sugrađane“ donacijom hrane
Sledeći tekstSPAS U POSLEDNJI ČAS – Žena sprečena da baci štene u reku!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime