Naslovna VESTI ZVEZDE se bore protiv ISTREBLJENJA jedne vrste MEDVEDA.

ZVEZDE se bore protiv ISTREBLJENJA jedne vrste MEDVEDA.

0
spasimo medvede

Hoakim Feniks, Stiven Fraj, Pol Makartni, Ališa Silverstoun i mnoge druge filmske i muzičke zvezde su se priključile borbi koja treba da spreči izumiranje jedne vrste medveda. Radi se o mesečevim medvedima, tačnije azijskim crnim medvedima koji su zbog trgovine njihovom žuči dovedeni na ivicu nestanka.

mesečevi medvedi

Zbog velike potražnje ovog sastojka ovi medvedi su podvrgnuti stravičnoj okrutnosti tokom uzgoja. Ove plemenite životinje se drže u zatočeništvu kako bi im se iz žučne kese izvlačila tečnost koja se koristi u medicini. Sve je počelo još 1980. godine kada je ustanovljeno da ova žuč moće da se koristi kao lekovito sredstvo u lečenju jetre i žučne kese kod ljudi.

Pročitajte i ovo: Želite li BUNDU od PRIRODNOG KRZNA? Pogledajte ovaj VIDEO.

mesečevi medvedi

Međutim, to podrazumeva držanje nesrećnih medveda u skučenim kavezima u izuzetnoj prljavštini i veoma grubo i bolno izvlačenje tečnosti iz organizma životinje. Iako je Vijetnam 1992 godine doneo zabranu uzgoja medveda zbog žuči, brojne rupe u zakonu i dalje omogućavaju ovakvo mučenje životinja. Mnogi medvedi se love u divljini pa je njihova populacija dovedena na ivicu postojanja.

mesečevi medvedi

Zahvaljujući organizacijama koje štite ove životinje, veliki broj medveda je u Vijetnamu oslobođen ali se procenjuje da još oko 400 njih trpi patnje na farmama. Ono što je posebno strašno je podatak da se oko 12.000 medveda i dalje koristi u ove svrhu u mnogobrojnim farmama širom Azije.

Pročitajte i ovo: DEVOJČICA OGROMNOG SRCA – Skupila 100 kutija poklona za pse u azilima!

mesečevi medvedi

Organizacija Animals Azija, pokrenula je peticiju kojom se traži potpuna zabrana ovakvog uzgoja i trgovina medveđom žući. Pored toga nedavno je spasen 651 medved od kojih su mnogi bili mladunci. Pokrenuta je izgradnja još jednog utočišta za spašene medvede koji nažalost više ne mogu da se vrate u divljinu.

mesečevi medvedi

Pored već navedenih zvezda ovoj kampanji su se pridružili i Džudi Denč, Rasel Krou, Vilijam Šatner, Sleš, Alan Kaming i mnogi drugi koji daju svoj doprinos spasavanju mesečevih medveda.

Izvor:  plantbasednews.org

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstŽelite li BUNDU od PRIRODNOG KRZNA? Pogledajte ovaj VIDEO.
Sledeći tekstPREDOBRA DEVOJKA – Spasla živote posle saobraćajne nesreće

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime