Naslovna VESTI PSI U ovih 5 mitova veruje skoro svaki ljubitelj pasa!

U ovih 5 mitova veruje skoro svaki ljubitelj pasa!

0
PODELI
5 mitova petface

Ako pas maše repom – on je srećan, a ako mu je njuška suva – bolestan je. Ovo je jedno od najuvreženijih verovanja u vezi sa psima. Mnoge stvari koje svakodnevno čujemo o psima ispostavilo se da i nisu u potpunosti istinite. Upravo zato, odlučili smo da napravimo listu nekoliko najčešćih mitova o psima.

5 razloga zbog kojih treba UDOMITI LJUBIMCA!

1. Kada pas maše repom znači da je srećan!

Ova zabluda često dovodi do nezgoda, pa čak i ujeda. Da, psi mašu repom kada su srećni, ali to rade i iz drugih razloga. Govor tela pasa je vrlo kompleksan, pa tako mahanje repom može ukazati na strah, anksioznost pa i agresivnost.

5 mitova petface

2. Ženke bi trebalo da imaju jedan okot pre nego što se sterilišu!

Sterilizacija i kastracija tema su brojnih diskusija, a ovaj argument se često navodi PROTIV. Naime, rutinska sterilizacija pasa se preporučuje zbog kontrole njihove populacije, koja predstvalja problem u brojnim državama. Takođe, ne postoje medicinski dokazi koji idu u korist ovo mitu.

3. Psi vide samo crno i belo!

Neka istraživanja pokazala su kako to i nije istina. Iako ona ne mogu biti visoko pouzdana, pokazala su kako su psi sposobni da vide nijanse plave i žute.

4. 1 ljudska godina označava 7 psećih!

Istina je da psi stare brže od ljudi, ali teško je tačno izračunati tu razliku. Raspon od pasmine do pasmine i pojedinca do pojedinca, mogao bi dati puno više odgovora pa se brojka 7 uzima zapravo kao vrlo pojednostavljeni odgovor. O kalkulatoru psećih godina smo vam već pisali – UVEK SMO SE PITALI KAKO I KOLIKO: Kalkulator psećih godina – pred vama!

5 mitova petface

5. Mešanci su zdraviji od čistokrvnih pasa!

Jedan od najčešćih mitova o psima, koji nije tačan, a to su dokazala brojna naučna istraživanja. Naime, analizom medicinske dokumentacije 150 hiljada pasa lečenih u Velikoj britaniji, zaključeno je da ne postoji značajna razlika u njihovom opštem zdravstvenom stanju.

Da li ste vi skoro čuli za neku predrasudu?

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.