Naslovna Komercijalna grupa Zašto psa NIKADA ne treba nagraditi čokoladom?

Zašto psa NIKADA ne treba nagraditi čokoladom?

0
čokolada petface

Pitate se zašto je čokolada jedna od poslastica koja nikako nije dobar izbor za vašeg psa?

Ona u sebi krije veliku opasnost. Najveća stopa oboljenja pankreasa i jetre kod pasa koji se drže u stanovima, uslovljena je upravo upotrebom slatkiša pa i čokolade!

Pročitajte još:
Budite mu podrška tada: Briga o ljubimcu nakon operacije!

Naime, jedan od sastojaka čokolade, teobromin, bezopasan za ljude, visoko je otrovan za pse: izaziva promene na bubrezima i nervnom sistemu Simptomi trovanja su povraćanje, mučnina, ubrzan rad srca, podrhtavanje mišića i u najgorem slučaju koma. Znači: ni gram čokolade psećim prijateljima!

Smrtonosna doza za male rase je samo – sto grama čokolade!

čokolada petface

Takođe, uzimanje kolača, torti, čokolada kod vaših ljubimaca dovodi do oštećenja pankreasa i pojave šećerne bolesti, tačnije dijabetesa. Oštećenja ove vrste, posebno dijabetes, mogu dovesti do slabljenja vida vašeg psa pa sve do slepila., problema sa zglobovima i bubrezima.

Pročitajte još:
Da li su dobri: Pseći poljupci!

Ukoliko je vaš pas ipak dograbio čokoladu sa vašeg stola, pokušajte da mu izazovete povraćanje. Ukoliko je prošlo više od dva sata otkako se vaša omiljena poslastica našla u stomaku vašeg ljubimca, požurite ka veterinaru, jer posledice zaista mogu biti ozbiljne!

čokolada petface

Kada sve ovo uzmemo u obzir, lako cemo doći do zaključka da moramo vrlo da vodimo računa o tome čime hranimo našeg ljubimca. Taj posao danas je umnogome olakšan, a nosi ime POSLASTICE ZA LJUBIMCE!

S obzirom da većina vlasnika smatra da psi treba da jedu koske, kako bi jačali zube, a ne razmišljaju o mogućim posledicama, slatkiši ove vrste će ih zabaviti, ali i očistiti naslage sa zuba. Pored toga ne postoji opasnost od pucanja zuba, a vaši psi će imati i zdrave desni. Naše poslastice za pse sadrže vitamine, proteina i vlakana.

Ne predstavljaju nikakav luksuz, a vašem psu će omogućiti da bude lep, zdrav i dugog veka.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.