NAJNOVIJA VEST: Policija otkrila ilegalnu borbu pasa!

Juče, 11. aprila, završena je policijska akcija u kojoj je Policija otkrila ilegalnu borbu pasa rase pitbul terijer, u selu Crna Bara u opštini Bogatić. Kako se navodi u saopštenju ORCA, u akciji Policijske stanice Bogatić policija je zatekla više od 20 osoba koje su učestvovale u organizaciji borbe i pratila ovu nezakonitu aktivnost.

STARA PAZOVA: Krivične prijave protiv četiri osobe zbog borbe pasa! Psi oduzeti!

– Kako saznajemo, biće podnete tri krivične prijave za dva vlasnika pasa i vlasnika domaćinstva u kojem je borba organizovana. Osim toga, legitimisano je oko 20 građana koji su prisustvovali borbama i protiv kojih će biti pokrenute prekršajne prijave. Dva psa su, po nalogu javnog tužioca, privremeno oduzeta i smeštena u prihvatilšte u Šapcu, navodi se u saopštenju.

ilegalnu borbu petface

Borbe pasa, ilustracija

Povodom ove akcije, ORCA želi da javno oda priznanje policijskoj stanicu u Bogatiću i osnovnom javnom tužilaštvu u Šapcu na izuzetno dobro planiranoj i koordinisanoj akciji, koja je zahvaljujući brižljivoj pripremi rezultirala podnošenjem nekoliko krivičnih prijava.

Lazar G.V. osumnjičen za borbe pasa pravda se: „To su slike sa Interneta. Ja volim pse“!

Za ovo krivično delo zaprećena je kazna zatvora od tri meseca do tri godine i novčana kazna. Za ovo delo kazniće se lice koje iz koristoljublja organizuje, finansira ili je domaćin borbe između životinja iste ili različite vrste ili ko organizuje ili učestvuje u klađenju na ovakvim borbama. Za prekršaj “prisustvo na borbama životinja”, prema Zakonu o dobrobiti životinja, zaprećena je novčana kazna od 5.000 do 50.000 dinara.

PRATIMO DALJI TOK OVE AKCIJE…

Podelite...Share on Facebook0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Share on Google+0