POMOZI I TI: Beograđanka pokrenula akciju – KUĆICE ZA NAPUŠTENE PSE!

O ideji da se svake zime postave KUĆICE ZA NAPUŠTENE PSE pisali smo vam još prošle godine, kada je Grad Pančevo prvi (i jedini?) grad koji je pokrenuo i realizovao ovu akciju!

Znajući da su hladni zimski dani glavni „neprijatelji“ napuštenim psima i macama, Andrijana Kozić je ovu ideju pokrenula i u srpskoj prestonici! Zahvaljujući njoj i ljudima dobre volje, kao i pojedincima koji sprovode slične akcije, KUĆICE ZA NAPUŠTENE PSE su već osvanule na nekoliko lokacija u Beogradu, uglavnom na Karaburmi i Zvezdari!

KUĆICE ZA NAPUŠTENE PSE petface

Iz svih delova grada stižu pozivi za ovu neverovatnu devojku, a ona će, kako kaže, dati kućicu kome god da je potrebna i kad god!

Pročitajte još:
Postavljanje novih kućica za hranjenje napuštenih mačaka!

– Sada nam je potrebna kako fizička pomoć, tako i pomoć u materijalima kako bismo „sklopili“ KUĆICE ZA NAPUŠTENE PSE! Svako ko ima volju da pomogne, neka se javi. Kućice ne moraju da budu reprezentativne, bitno je da su suve i tople, rekla je Andrijana.

KUĆICE ZA NAPUŠTENE PSE petface

Što se materijala tiče, dobro bi im došle daske, pločasti materijali, palete, ekseri, stiropor, najloni.. Sve što može da posluži kao izolacija – dobro je!

Pročitajte još:
PANČEVO: Nakon kućica za napuštene, Grad otvorio i prvo mesto za šetanje psa bez povoca!

– Takođe nam je potrebno što više toplih materijala koje ćemo stavljati u kućice: stari tepisi, jastuci, sunđeri. Obzirom da ni mi nemamo mogućnost idealnog transporta, niti imamo gde da pakujemo sve materijale, molimo sve one koji nam se jave da „rasture“ svoje stare ormare (recimo) kako bismo ga mi lakše prebacili. Hvala svima, koji pomažu i oduvek su pomagali sa puno razumevanja za ovakve situacije, kaže Andrijana.

KUĆICE ZA NAPUŠTENE PSE petface

Prema Andrijaninim rečima mnogo ljudi se već priključilo akciji. Takođe, ona apeluje da se već postavljene kućice ne pomeraju sa mesta, kao i to da se i stare i već postojeće kućice mogu lepo srediti!

KUĆICE ZA NAPUŠTENE PSE petface

Pozivamo sve da se priključe ovoj fantastičnoj akciji! Otvorite svoje stare ormare, tamo sigurno stoje nekorišćeni peškiri, tepisi, posteljina,.. Sve što vama ne treba, njima će dobro doći!

BRAVO, PONOSNI SMO!

Podelite...Share on Facebook0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Share on Google+0