Naslovna VESTI PSI POMOZI I TI: Beograđanka pokrenula akciju – KUĆICE ZA NAPUŠTENE PSE!

POMOZI I TI: Beograđanka pokrenula akciju – KUĆICE ZA NAPUŠTENE PSE!

5
KUĆICE ZA NAPUŠTENE PSE petface

O ideji da se svake zime postave KUĆICE ZA NAPUŠTENE PSE pisali smo vam još prošle godine, kada je Grad Pančevo prvi (i jedini?) grad koji je pokrenuo i realizovao ovu akciju!

Znajući da su hladni zimski dani glavni „neprijatelji“ napuštenim psima i macama, Andrijana Kozić je ovu ideju pokrenula i u srpskoj prestonici! Zahvaljujući njoj i ljudima dobre volje, kao i pojedincima koji sprovode slične akcije, KUĆICE ZA NAPUŠTENE PSE su već osvanule na nekoliko lokacija u Beogradu, uglavnom na Karaburmi i Zvezdari!

KUĆICE ZA NAPUŠTENE PSE petface

Iz svih delova grada stižu pozivi za ovu neverovatnu devojku, a ona će, kako kaže, dati kućicu kome god da je potrebna i kad god!

Pročitajte još:
Postavljanje novih kućica za hranjenje napuštenih mačaka!

– Sada nam je potrebna kako fizička pomoć, tako i pomoć u materijalima kako bismo „sklopili“ KUĆICE ZA NAPUŠTENE PSE! Svako ko ima volju da pomogne, neka se javi. Kućice ne moraju da budu reprezentativne, bitno je da su suve i tople, rekla je Andrijana.

KUĆICE ZA NAPUŠTENE PSE petface

Što se materijala tiče, dobro bi im došle daske, pločasti materijali, palete, ekseri, stiropor, najloni.. Sve što može da posluži kao izolacija – dobro je!

Pročitajte još:
PANČEVO: Nakon kućica za napuštene, Grad otvorio i prvo mesto za šetanje psa bez povoca!

– Takođe nam je potrebno što više toplih materijala koje ćemo stavljati u kućice: stari tepisi, jastuci, sunđeri. Obzirom da ni mi nemamo mogućnost idealnog transporta, niti imamo gde da pakujemo sve materijale, molimo sve one koji nam se jave da „rasture“ svoje stare ormare (recimo) kako bismo ga mi lakše prebacili. Hvala svima, koji pomažu i oduvek su pomagali sa puno razumevanja za ovakve situacije, kaže Andrijana.

KUĆICE ZA NAPUŠTENE PSE petface

Prema Andrijaninim rečima mnogo ljudi se već priključilo akciji. Takođe, ona apeluje da se već postavljene kućice ne pomeraju sa mesta, kao i to da se i stare i već postojeće kućice mogu lepo srediti!

KUĆICE ZA NAPUŠTENE PSE petface

Pozivamo sve da se priključe ovoj fantastičnoj akciji! Otvorite svoje stare ormare, tamo sigurno stoje nekorišćeni peškiri, tepisi, posteljina,.. Sve što vama ne treba, njima će dobro doći!

BRAVO, PONOSNI SMO!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstSJAJNO I INOVATIVNO: Pesak za mačke, koji će otkriti bolest u ranoj fazi! (VIDEO)
Sledeći tekstOVO JE SRBIJA: Gordani iz Mladenovca vozač pregazio psa, pa joj stigla kazna 5.000 dinara!

5 KOMENTARA

  1. postovana
    hranim jednog napustenog povredjenog psa zelela bih da mu poklonim kucicu jer ide starsno velika zima. Gledala sam po netu kucice su skupe a postoji velika mogucnost da kucicu sklone stanari ygrade u centru grada tako da mi se ne isplati da je kupujem.

    Da li bih mogla od vas da dobijem kucicu koja iylovana ili nije stacicu neki stiropor za dz a ja bih vam donirala stare jastuke i cebad zauzvrat i reklamiral avas na nfacebook ja sam novinar

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime