LEONARDO CAR: Dobio Oskara, a govor posvetio zaštiti planete i ugroženim životinjama!

LEONARDO je konačno dobio Oskara. To je možda i glavna vest ove godine! Čekao ga je godinama, šest puta je bio nominovan za prestižnu nagradu, a 29. februara zvanično je i proglašen za najboljeg glumca godine.

Osim što je nagradu zaslužio mnogo ranije za filmske uloge (subjektivnog smo mišljenja), LEONARDO je i ovu priliku iskoristio da ukaže na važnost zaštite i očuvanja okoline i životinjskog sveta!

LEONARDO petface

Svojih tri minuta ispred oskarovskog mikrofona, LEONARDO je nakon kratkog zahvaljivanja potrošio za njega najvažnu temu!

Pročitajte još:
ZA PRIMER: Leonardo DiCaprio donira milion dolara za zaštitu slonova od krivolovaca!

– „Povratnik” je priča o odnosu čoveka sa svetom prirode, svetom koji nam je 2015. dao najtopliju godinu u zabeleženoj istoriji. Mi smo morali da idemo daleko na jug, kako bismo pronašli sneg, započeo je Oskarovac i već izazvao ovacije publike.

LEONARDO petface

Leonardo sa svojim ljubimcem Đangom!

– Klimatska promena je stvarna i dešava se sada. To je najveća opasnost sa kojom se naša vrsta suočava, zbog koje patimo i mi i životinje koje izumiru. Moramo zajedno da radimo na njenom zaustavljanju. Moramo da podržimo svetske lidere koji ne govore u ime velikih korporacija i zagađivača, već u ime celog čovečanstva, u ime domorodačkih naroda i milijardi neprivilegovanih koji će ovim biti najviše pogođeni. To moramo da uradimo za decu naše dece i one čije glasove guše pohlepni političari. Hajde da ne uzimamo ovu planetu zdravo za gotovo, zaključio je glumac i „zaradio“ burne aplauze kako svojih kolega tako i celog sveta!

Pročitajte još:
Glumac Tom Hardi na crveni tepih došao sa psom uz poruku „UDOMI“!

Inače, za nas ovaj Leonardov govor nije iznenađenje, jer smo već uveliko upoznati sa onim što on čini za zaštitu zemlje i životinjskog sveta! Naime, DiKapriova fondacija se bori za zaštitu flore i faune, a samo prošle godine je dao 10 miliona evra za održavanje okeana.

Takođe, Leonardo pomaže u zaštiti tigrova i ajkula, a nedavno je donirao i milion dolara za zaštitu slonova.

BRAVO!

Podelite...Share on Facebook0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Share on Google+0