Naslovna VESTI LEONARDO CAR: Dobio Oskara, a govor posvetio zaštiti planete i ugroženim životinjama!

LEONARDO CAR: Dobio Oskara, a govor posvetio zaštiti planete i ugroženim životinjama!

2
LEONARDO petface

LEONARDO je konačno dobio Oskara. To je možda i glavna vest ove godine! Čekao ga je godinama, šest puta je bio nominovan za prestižnu nagradu, a 29. februara zvanično je i proglašen za najboljeg glumca godine.

Osim što je nagradu zaslužio mnogo ranije za filmske uloge (subjektivnog smo mišljenja), LEONARDO je i ovu priliku iskoristio da ukaže na važnost zaštite i očuvanja okoline i životinjskog sveta!

LEONARDO petface

Svojih tri minuta ispred oskarovskog mikrofona, LEONARDO je nakon kratkog zahvaljivanja potrošio za njega najvažnu temu!

Pročitajte još:
ZA PRIMER: Leonardo DiCaprio donira milion dolara za zaštitu slonova od krivolovaca!

– „Povratnik” je priča o odnosu čoveka sa svetom prirode, svetom koji nam je 2015. dao najtopliju godinu u zabeleženoj istoriji. Mi smo morali da idemo daleko na jug, kako bismo pronašli sneg, započeo je Oskarovac i već izazvao ovacije publike.

LEONARDO petface
Leonardo sa svojim ljubimcem Đangom!

– Klimatska promena je stvarna i dešava se sada. To je najveća opasnost sa kojom se naša vrsta suočava, zbog koje patimo i mi i životinje koje izumiru. Moramo zajedno da radimo na njenom zaustavljanju. Moramo da podržimo svetske lidere koji ne govore u ime velikih korporacija i zagađivača, već u ime celog čovečanstva, u ime domorodačkih naroda i milijardi neprivilegovanih koji će ovim biti najviše pogođeni. To moramo da uradimo za decu naše dece i one čije glasove guše pohlepni političari. Hajde da ne uzimamo ovu planetu zdravo za gotovo, zaključio je glumac i „zaradio“ burne aplauze kako svojih kolega tako i celog sveta!

Pročitajte još:
Glumac Tom Hardi na crveni tepih došao sa psom uz poruku „UDOMI“!

Inače, za nas ovaj Leonardov govor nije iznenađenje, jer smo već uveliko upoznati sa onim što on čini za zaštitu zemlje i životinjskog sveta! Naime, DiKapriova fondacija se bori za zaštitu flore i faune, a samo prošle godine je dao 10 miliona evra za održavanje okeana.

Takođe, Leonardo pomaže u zaštiti tigrova i ajkula, a nedavno je donirao i milion dolara za zaštitu slonova.

BRAVO!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstBio je neuhranjen i prekriven ranama, a sada ovaj pas izgleda neprepoznatljivo! (VIDEO)
Sledeći tekstPRESLATKO: Ova mačka je savršena dadilja novorođenoj bebi!

2 KOMENTARA

  1. Nakon pomalo surove scene sa medvedom u Povratniku znala sam da je Oskar neminovan! Ipak, Leo se nije polakomio kada je izašao na binu pa umesto da drži standardan govor zahvalnosti ovaj divni čovek se ipak osvrnuo na neke veće probleme koje zajedno, kao čovečanstvo, moramo rešavati. <3 za Lea!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime