Naslovna VESTI PSI KRAGUJEVAC: Sprečeno nelegalno takmičenje pasa u lovu na lisice, spaseno više od...

KRAGUJEVAC: Sprečeno nelegalno takmičenje pasa u lovu na lisice, spaseno više od 100 životinja!

0
lisice petface

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova sprečili su u okolini Kragujevca održavanje nelegalnog takmičenja pasa u lovu na lisice.

Otac i sin (65 i 40 godina) pokušali su da organizuju takmičenje pasa u lovu na lisice u okolini Kragujevca, koje je policija pre samog početka prekinula i na taj način spasila veliki broj životinja.

lisice-petface
Foto: Ilustracija

Policija je na licu mesta zatekla oko 80 nemačkih terijera koje su vlasnici doveli iz cele Srbije, a na terenu su pronađene i 33 lisice. Oni su na njivi napravili veći poligon u koji su, kako se sumnja, nameravali da puštaju po dve lisice i dva psa terijera, a potom ocenjuju napad psa na lisicu.

Pročitajte još: STARA PAZOVA: Krivične prijave protiv četiri osobe zbog borbe pasa! Psi oduzeti!

Pretresom stana i kuće koju koriste osumnjičeni, policija je pronašla još šest lisica i dva jazavca. Postoji osnovana sumnja da su organizatori ovog takmičenja za učešće svakog psa naplaćivali po 2.500 dinara.

lisice-petface
Foto: Ilustracija

Protiv organizatora nelegalnog takmičenja podnete su krivične prijave. 

Pročitajte još: NAJNOVIJA VEST: Policija otkrila ilegalnu borbu pasa!

O ovom događaju obavešteni su Komunalna inspekcija, ZOO Higijena, Veterinarska inspekcija, Lovačko društvo ”Šumadija”, lovni inspektor i inspektor za zaštitu životne sredine, kako bi preduzeli mere iz svoje nadležnosti.

Izvor, foto: infokg.rs

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.