Naslovna Komercijalna grupa Kako objasniti maci da joj NIJE mesto u kuhinji?

Kako objasniti maci da joj NIJE mesto u kuhinji?

1
PODELI
mačke vole kuhinju petface

mačke vole kuhinju: Mačke vole da se penju na visinu i ako im niste obezbedili posebno određeno mesto u te svrhe, one će se same snaći i skoćiće svuda gde im je zgodno. Jedna od najružnijih navika, morate priznati, je mačije skakanje na sto i na kuhinju.

Vaša ljubimica je preuzela kuhinjski pult, a vi ste bezuspešno pokušavali da je obeshrabrite da to radi. Pitate se šta da radite?

Pročitajte još:
OPREZNO: Selidba je i za vašeg ljubimca stres!

Prvo da razrešimo zašto mačke vole kuhinju? Razloga je mnogo, a nijedan nije dovoljno dobar da bi tamo i ostala 🙂

mačke vole kuhinju petface

“Možda nešto padne na pod”, “Možda česma curi” ili “Vreme je za obrok” su samo neke od signala koji bi mogle da znače njihovu usmerenost ka kuhinji. Međutim, ništa ih ne opravdava da se tamo i nastane – zauvek!

Fizičko kažnjavanje, naravno, ne dolazi u obzir. Osim izrazite nehumanosti ovakvog postupanja, posle njega možete očekivati da vam pokažu svoj revolt i ponašaju se još “lošije” – mačke su nezavisne, vole slobodu i brane “svoj prostor”. Probajte sa našim savet – trikom.

Mačke uglavnom ne vole vodu. Kada mačka skoči na nedozvoljenu površinu, ili uradi bilo šta što ne tolerišete, uzmite prskalicu i poprskajte je. Posle nekoliko dana odustaće od avanture zbog koje dobije “tuširanje”.

Pročitajte još:
NOVI DOKAZI: Spasene životinje na život gledaju sa vedrije strane!

Takođe, kupite u knjižari dvostranu lepljivu traku veće širine i zalepite je tamo gde ona najpre skoči. One ne vole taj lepljivi osećaj kad joj se šapice lepe za površinu kojom hodaju, pa će posle nekoliko pokušaja odustati od svoje namere.

Uz naše male trik savete vaša kuhinja će ostati samo vaše mesto za spremanje najukunijih obroka.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.