Naslovna VESTI ZA PRIMER: Leonardo DiCaprio donira milion dolara za zaštitu slonova od krivolovaca!

ZA PRIMER: Leonardo DiCaprio donira milion dolara za zaštitu slonova od krivolovaca!

2
PODELI
milion dolara za zaštitu slonova petface

milion dolara za zaštitu slonova – možda vam zvuči neverovatno i teško za poverovati, ali u svetu slavnih ima i onih koji misle o životinjama i njihovom opstanku!

Svi znamo Leonarda DiCapria kao zvezdu filmova “Titanic”, “Catch Me If You Can”, “The Great Gatsbi” i ” The Wolf on Wall Street “, ali ono što je manje poznato o ovom holivudskom glumcu je da on godinama radi na unapređenju zaštite životne sredine i zaštiti životinja. Baš ono što mi volimo da vidimo i čujemo!

1998.godine, DiCaprio je pokrenuo „Leonardo DiCaprio Foundation“, koja je u međuvremenu posvećena „zaštiti Zemlje i podsticanju skladnog odnosa između čovečanstva i prirodnog okruženja”, navodi se na sajtu ove organizacije.

milion dolara za zaštitu slonova petface

Fondacija radi na prikupljanju donacija, koje će pomoći u zaštiti tigrova i ajkula i spasiti svet okeana i prašuma od izumiranja.

Samo u prošloj godini, DiCapriova fondacija donirala je neverovatnih 6 miliona dolara za kampanju za očuvanje – 3 miliona će biti prosleđeno „WWF tiger conservation program“ u Nepalu, i 3 miliona dolara bespovratne pomoći „Oceana to help save the oceans and marine animals“.

Sada, DiCaprio ima novosti za sve ljubitelje životinja. On će donirati milion dolara za zaštitu slonova.

– Ovo finansiranje je od ključne važnosti, jer je krivolov kriv za smrt oko 100 slonova dnevno u afričkim zemljama. Zahtevi za slonovaču u azijskim zemljama i zajednicama širom sveta (čak i u SAD) direktno doprinose ovom surovom klanju, rekao je DiCaprio u jednom obraćanju i dodao:

– Više od 30.000 slonova bilo je ubijeno samo prošle godine. Čast mi je da sam deo ovog projekta. Sačujamo ih!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime