Naslovna VESTI PRESUDA: S.M. iz Jagodine koji je mučki tukao konja na sred ulice...

PRESUDA: S.M. iz Jagodine koji je mučki tukao konja na sred ulice – KRIV!

1
PODELI
mučki tukao konja petface

Decembra 2014. godine Srbiju je potresla vest ali i snimci sa ulica Jagodine, na kojima se videlo kako je čovek mučki tukao konja na sred prometne ulice!

Da podsetimo, prolaznik je tog trenutka skočio na S.M. kako bi ga zaustavio u ovom činu, pa je u centru Jagodine nastala velika pometnja. Životinja se usled iscrpljenosti i tereta koji je vukla okliznula i pala, pa je njen vlasnik metalnom šipkom odlučio da je „podigne na noge“.

Pročitajte još:
SJAJNO: U Lapovu, kod Kragujevca, se otvara prvi azil za konje u Srbiji!

Danas nas vesti vraćaju godinu dana unazad, na ovu priču, jer je S.M. proglašen KRIVIM! Kako prenosi www.infocentrala.rs presudom sudije Osnovnog suda u Jagodini, Jasmine Tašković, od 1. oktobra ove godine okrivljeni S.M. iz Dobre Vode proglašen je krivim za krivično delo ubijanje i zlostavljanje životinja. Njemu je izrečena uslovna kazna šest meseci uslovno na tri godine.

mučki tukao konja petface

Istragom je utvrđeno da je S.M. i ranije maltertirao i ubijao životinje. Konj je tada zbrinut u Veterinarskoj stanici u Jagodini.

Pročitajte još:
BEOGRAD: „Očajna sam. Ovaj čovek ubija nedužne konje“!

Kako je za Petface i tada izjavio direktor Veterinarske stanice u Jagodini konj je nakon što se oporavio odlukom nadležnih, vraćen PRVOBITNOM vlasniku – onom koji ga je prodao S.M.

Međutim, predsednica Udruženja za zaštitu životinja ARGOS Inda Marjanović tvrdi da ima drugačije informacije:

– Njegov sadašnji vlasnik tvrdi da je konj kod njega i na sigurnom. Međutim, ja imam drugu informaciju tj. da je konj prodat ali ne znam kome. Pokušavamo da saznamo gde je konj jer taj konj ima kupca koji bi mu omogućio lepši život, izjavila je ona!

Bilo kako bilo, raduje nas činjenica da je bar nasilnik i zlostavljač životinja KONAČNO proglašen krivim za svoje delo…

Izvor: www.infocentrala.rs

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime